Γερμανία: Μερική κατάρρευση αυθαίρετου ξενοδοχείου – Δύο νεκροί

Γερμανία: Μερική κατάρρευση αυθαίρετου ξενοδοχείου – Δύο νεκροί

Στην Ρηνανία, στην πόλη Κρεβ, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι όταν σημειώθηκε μερική κατάρρεσυη στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Διεξάγονται έρευνες για παρατυπίες και για ανθρωποκτονία, καθώς ο ξενοδόχος είχε στήσει όροφο πάνω σε κτίσμα του 17ου αιώνα.

Από τους 14 ανθρώπους που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο όταν κατέρρευσε η οροφή του ισογείου και άρχισε να γέρνει όλο το κτίριο, πέντε απομακρύνθηκαν άμεσα και άλλοι έξι – ανάμεσά τους ένα παιδί- απεγκλωβίστηκαν τις τελευταίες ώρες, μαζί και ένας σκύλος. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται και δύο από τα άτομα που βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια εκτιμάται ότι φέρουν σοβαρά τραύματα.

Δύο φιλοξενούμενοι τουρίστες, ίσως Ολλανδοί, απεβίωσαν -ένας άνδρας και μια γυναίκα. Σκοτώθηκαν ακαριαία αργά χθες το βράδυ μόλις κατέρρευσε το ταβάνι, καθώς καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια.

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονταν από την αρχή σε επικοινωνία με κάποιους από τους εγκλωβισμένους μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ οι διασώστες χρησιμοποίησαν ειδικό βαρύ εξοπλισμό προκειμένου να αποκτήσουν ασφαλή πρόσβαση στα ερείπια και να τοποθετήσουν μικρόφωνα ώστε να καταστεί εφικτή η επαφή μαζί τους. Η προσπάθεια συνεχίζεται επίσης με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και με drones, ενώ το κτίριο εξακολουθεί να κινείται, κατά 5mm/ώρα, όπως δείχνουν οι ειδικοί αισθητήρες που τοποθετήθηκαν.

Το ξενοδοχείο «Reichschenke zum Ritter Götz» είναι κατασκευή του 17ου αιώνα, επί της οποίας χτίστηκαν δύο όροφοι το 1980. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της περιοχής Πέτερ Φρίτσεν, τις προηγούμενες ημέρες διενεργούνταν οικοδομικές εργασίες στο κτίριο, ωστόσο θα πρέπει να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο σχετίζονταν με αυτό που συνέβη. Ο Φρίτσεν δήλωσε ότι έχει ήδη διατάξει έρευνα για ανθρωποκτονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx