Καθηγητής που δίδασκε στη σχολή της ΕΛΑΣ συνελήφθη για εμπρησμούς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 - Ποιες περιοχές είναι σε επιφυλακή

Έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι ένας καθηγητής φέρεται να βρίσκεται πίσω από τέσσερις φωτιές στην Βάρη. Συνεληφθη προχθές και κρατείται, και θα απολογηθεί στον ανακριτή αύριο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Είναι άγνωστο αν τα βίντεο βάσει των οποίων συνελήφθη είναι ευκρινή ή αν συνελήφθη επειδή μοιάζει ο σωματότυπός του με του εμπρηστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  συλληφθείς δίδασκε στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για πέντε χρόνια. Ο καθηγητής θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη (7.8.2024). Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ο 65χρονος καθηγητής και άλλος ένας κάτοικος είχαν στείλει τον Μάιο επιστολή στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπου διαμαρτύρονταν για τα ακαθάριστα οικόπεδα, λέγοντας πως αποτελούν κίνδυνο για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς στην περιοχή. Ο λόγος που συνελήφθη, σύμφωνα με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, ήταν ότι σε βιντεο εντοπίστηκε άνδρας με τα χαρακτηριστικά του καθηγητή λίγο πριν από την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σε βίντεο της 8ης Ιουνίου, ημέρας κατά την οποία ξέσπασαν δύο φωτιές στην περιοχή, φαίνεται ένας άνδρας που του μοιάζει να περνά από ένα σημείο, να σκύβει, να επεξεργάζεται κάτι με τα χέρια του και στη συνέχεια να αποχωρεί. Λίγα λεπτά μετά ακριβώς σε εκείνο το σημείο εκδηλώθηκε η μία πυρκαγιά.

Σε βίντεο της 9ης Ιουνίου ο ίδιος άνδρας φαίνεται να κάνει ύποπτες κινήσεις σε άλλο σημείο και να πετά ένα φλεγόμενο στουπί. Δεν άρπαξε όμως φωτιά και ο άνδρας λίγα μέτρα παρακάτω σκύβει ξανά και προσπαθεί να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα. Μόλις είδε ότι η προσπάθειά του είχε τα αποτελέσματα που ήθελε, αποχώρησε. Ενας κάτοικος είπε στους άνδρες της Πυροσβεστικής πως μένει στη γειτονιά ένας άνδρας με αυτά τα χαρακτηριστικά, ενώ άλλοι δύο αναγνώρισαν όπως είπαν με σιγουριά, τη φιγούρα του άνδρα από το βίντεο. Ο καθηγητής, που μένη στην περιοχή με την οικογένειά του, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την πρόκληση των πυρκαγιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx