Η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές ελληνικών και ρουμανικών αμνοεριφίων

Η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές ελληνικών και ρουμανικών αμνοεριφίων

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την τυχόν εξάπλωση επιδημίας πανώλης στη χώρα, η Κίνα προχώρησε στην απαγόρευση εισαγωγών σε πρόβατα και κατσίκια από την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της τελωνειακής αρχής που μεταδίδει το Reuters, η απαγόρευση των ελληνικών εισαγωγών, που εκδόθηκε από την τελωνειακή αρχή και το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας, τέθηκε σε ισχύ από τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτή για τις εισαγωγές από τη Ρουμανία τέθηκε σε ισχύ στις 2 Αυγούστου.

Η πανώλη των κατσικιών εντοπίστηκε τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο ιός δεν μολύνει τον άνθρωπο, αλλά είναι εξαιρετικά μεταδοτικός μεταξύ των κατσικιών και των προβάτων και μπορεί να σκοτώσει έως και το 70% των μολυσμένων ζώων.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx