ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ρωσία καταγγέλλει την Ουκρανία για τρομοκρατία και χτυπάει στο Κίεβο

Η Ρωσία καταγγέλει την Ουκρανία για τρομοκρατία και χτυπάει στο Κίεβο,

Ένας 35χρονος άνδρας και o τετράχρονος γιος του σκοτώθηκαν κι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από μία ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ένα δεκατριάχρονο κορίτσι ήταν μεταξύ των τραυματισμένων, σύμφωνα με μία ανάρτηση των ουκρανικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο Κίεβο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Από την άλλη, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας κατέρριψε 14 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία, αλλά και τέσσερις τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Tochka-U πάνω από την περιοχή Κουρσκ στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην περιοχή Βορόνεζ καταρρίφθηκαν 16 drones, σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων νοτίως της Μόσχας, ενώ τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν πάνω από τη συνοριακή περιοχή του Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή του Μπριάνσκ, αλλά κι ακόμη ένα drone καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή Ορλόφ, ανέφερε μία ανάρτηση του υπουργείου στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Επίθεση Ζαχάροβα στο Κίεβο

«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ακολουθώντας τις εντολές της Δύσης, μετέτρεψε τα απομεινάρια του κρατικού μηχανισμού της χώρας σε τρομοκρατική μηχανή», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, όπως αναφέρει το ΤASS.

Σύμφωνα με τηn Ζαχάροβα, ο Ζελένσκι «καλύπτεται από τη μάσκα του για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλοί στη Δύση πίστευαν στις καλές του προθέσεις, αλλά το χρώμα βγήκε και η τρομοκρατική πρακτική του αποκαλύφθηκε». Και η εκπρόσωπος συνέχισε: «Η ιδεολογία του νεοναζισμού του καθεστώτος του Κιέβου έχει δημιουργήσει μια διεθνή τρομοκρατική φωλιά όπου ο δηλητηριώδης όχλος έχει συρθεί και χτυπάει με επιθέσεις σε κτίρια κατοικιών με δολοφονίες κοιμισμένων αμάχων στα διαμερίσματά τους». Φυσικά η εκπρόσωπος δεν είπε τίποτε για τις ρωσικές επιθέσεις σε διαμερίσματα αμάχων στην Ουκρανία.

Η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας, Tatyana Moskalkova, απηύθυνε έκκληση σήμερα στον ΟΗΕ, ζητώντας να καταδικάσει τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην περιοχή του Kursk σε σχέση με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Moskalkova εξέφρασε την ελπίδα ότι η έκκληση ποθ απευθύνει θα περιληφθεί στην έκθεση της UNHSA του ΟΗΕ για το Ουκρανικό, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο.

Σιγή των Ουκρανών για Κουρσκ

Από την πλευρά του το ουκρανικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε σήμερα πρωί-πρωί αναλυτική κατάσταση των συγκρούσεων με τους Ρώσους μέσα στην Ουκρανία, αλλά δεν έκανε ούτε νύξη στην περιοχή του Κουρσκ στη Ρωσία.

-Στο Χάρκοβο, οι Ρώσοι συνέχισαν τις επιθέσεις. Έξι συγκρούσεις έλαβαν χώρα εκεί, όλες στην περιοχή Vovchansk.

-Στο Kupyansk, ο αριθμός των επιθέσεων έφτασε τις δέκα. Οι Ουκρανοί απέκρουσαν όλες τις επιθετικές ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στις περιοχές Synkivka, Berestove, Glushkivka και Stelmakhivka.

-Στο Lyman, οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 17 εχθρικές επιθέσεις στις περιοχές Nevsky, Makiivka, Terny και στο δάσος Serebryansk.

-Στο Siverskyi, οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν 7 επιθέσεις κοντά στις Bilohorivka, Spirne και Vyimka.

-Στο Kramatorsk, οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν 11 προσπάθειες του ρωσικού στρατού να σπάσει τις άμυνες στις περιοχές Bila Hora, Ivanivske και Chasiv Yar. Περισσότερο από το 80% όλων των συγκρούσεων έλαβαν χώρα κοντά στο τελευταίο.

-Στο Toretsk, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν 10 επιθέσεις κοντά στο Pivnichne, το Zalizne, το Druzhba, τη Νέα Υόρκη και το Toretsk. Εννέα αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στο Τορέτσκ και τις γύρω περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

-Στο Pokrovsk, αποκρούστηκαν 38 ρωσικές επιθέσεις. Οι περισσότερες στις περιοχές Zhelanne, Hrodivka και Vozdvyzhenka.

-Στο Kurakhove, αποκρούστηκαν επιθέσεις στις περιοχές Krasnohorivka, Heorhiivka, Paraskoviivka, Karlivka και Kostyantynivka, όπου οι Ρώσοι προσπάθησαν να σπάσουν τις άμυνες 9 φορές.

-Στην Vremivka, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις τρεις φορές στην περιοχή Vodyane και από την κατεύθυνση Staromykhailivka και Kermenchyk.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι