Μαίνεται η φωτιά στο Βαρνάβα – Ελπίδες ελέγχου μόλις κοπάσουν λίγο οι άνεμοι

Ρέθυμνο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Όλη η Αθήνα έχει σκεπαστεί από τον καπνό της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Βαρνάβα, με εκκενώσεις άνω των τριών οικισμών. Η Πυροσβεστική ελπίζει να αντιμετωπίσει τη φωτιά τώρα που πέφτει λίγο η ένταση των ανέμων, γιατί τα χαράματα ο αέρας θα ξαναδυναμώσει. Στη διάρκεια της νύχτας όλο το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις, καθώς εναέρια μέσα θα σηκωθούν όταν χαράξει.

Από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Μικροχωρίου του Δήμου Ωρωπού να κατευθυνθούν προς Καπανδρίτι και Αφίδνες μέσω εθνικής οδού. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας προκειμένου να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς την Εθνική Οδό.  Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στάλθηκε και στους κατοίκους στη Ροδόπολη, στον Άγιο Στέφανο και στο Διόνυσο, καθώς μπορεί να χρειασθεί κι εκείνοι να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στην εξέλιξη των ανέμων τις επόμενες ώρες. Στην επίμαχη περιοχή πνέουν άνεμοι 7 Μποφόρ και η ένταση θα πέσει στα 5 μποφόρ τις πρώτες βραδινές ώρες ενώ μετά τις 6 τα ξημερώματα η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί εκ νέου στα 6 με 7 Μποφόρ.

«Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι θα επιμείνουν και τις επόμενες ώρες και θα έχουμε εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι τις 11 το βράδυ και στη συνέχεια θα αρχίσουν να υποχωρούν οι βοριάδες», είπε ο κ. Μαρουσάκης. «Θα ενισχυθούν την επόμενη ημέρα. Οι εντάσεις των ανέμων θα πέφτουν προς το βράδυ άλλα δεν σημαίνει ότι θα παύσουν να υπάρχουν. Θα συνεχίσουν να πνέουν και με μέτρια ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τα ξημερώματα θα έχουμε μια σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων για να φτάσουμε τοπικά ακόμα και τα 6 μποφόρ. Και αύριο θα είναι μια πολύ επικίνδυνη ημέρα για όσες πυρκαγιές παραμείνουν τη νύχτα ανεξέλεγκτες», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι