Τουρκία: 18χρονος μαχαίρωσε πέντε άτομα σε live μετάδοση

Τουρκία: 18χρονος μαχαίρωσε πέντε άτομα σε live μετάδοση

Ο δράστης μαχαίρωσε πολίτες που κάθονταν και έπιναν αμέριμνοι τσάι σε καφενείο και εν συνεχεία άρχισε να τρέχει στο δρόμο, μαχαιρώνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Στα ρούχα του είχε ένα ναζιστικό σύμβολο (τον μαύρο ήλιο, sonnenrad), αλλά κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν είχε πολιτικά κίνητρα ή ήταν “απλώς” ψυχοπαθής.

Από τους πέντε τραυματίες, οι δύο έφεραν πιο βαριά τραύματα.  Ο έφηβος, κάτοικος του Εσκίσεχιρ (ελλ. Δορύλαιο) είχε γράψει προηγουμένως σε κοινωνικά δίκτυα ότι ετοιμάζεται για επίθεση. «Κάνω ένα κρύο ντους και βάζω τα ρούχα μου. Παίρνω τον εξοπλισμό μου και πηγαίνω στην περιοχή της επίθεσης. Τοποθετώ τον εξοπλισμό μου σε κατάλληλο σημείο και βάζω το τσεκούρι και το μαχαίρι στο γιλέκο μου. Στη συνέχεια, επιτίθεμαι σε όλους όσους βρίσκονται μπροστά μου».

 

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ήθελε να μιμηθεί στην πράξη το παιχνίδι που έπαιζε στον υπολογιστή του ή πάντως αυτό είπε τον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι