Ισραήλ: Εξουδετερώσαμε 17.000 τρομοκράτες

Μακελειό από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό της Χαν Γιουνίς – Αντίδραση της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες «συνεχίζουν να μάχονται στη Γάζα και έχουν εξοντώσει εκεί περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες». Ομως μέχρι τους 40.000 που έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, απομένουν 23.000 νεκροί που προφανώς δεν ήταν μαχητές της Χαμάς, αλλά άμαχοι.

Το αμερικανικό πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνει πως οι ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν να διευκρινίσουν αν με τη χρήση του ρήματος “εξουδετερώνω” αναφέρονται σε αυτούς που έχουν σκοτώσει ή αν περιλαμβάνει και αυτούς που έχουν αιχμαλωτισθεί ή τραυματισθεί.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP επισημαίνει ότι ο αριθμός αυτός είναι αδύνατο να επαληθευθεί, καθώς η Χαμάς αρνείται να γνωστοποιήσει τις απώλειές της. Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς έχει ανακοινώσει 40.005 νεκρούς από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, χωρίς να κάνει διάκριση ανάμεσα σε νεκρούς αμάχους και νεκρούς μαχητές. Το Ισραηλ δεν δέχεται τους αριθμούς της Χαμάς και περιορίζεται σε κάθε απώλεια αμάχου να ανακοινώνει ότι «η Χαμάς χρησιμοποιεί γυναικόπαιδα ως ασπίδες».

ΠΗΓΉ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι