Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρονται σε προβοκάτσια με πυρηνικά

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρονται σε προβοκάτσια με πυρηνικά

Ρωσικά μέσα αναφέρουν ότι Ουκρανοί αιχμάλωτοι αποκάλυψαν πως ο στρατός τους ετοιμάζεται να χτυπήσει πυρηνικούς σταθμούς και να παρουσιάσει το χτύπημα ως ρωσικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το RiaNovosti, που επικαλείται δύο ανεξάρτητους πολεμικούς ανταποκριτές, αλλά και δική του πηγή, το σχέδιο είναι να χτυπήσουν τις περιοχές αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου στον σταθμό του Rylsk κοντά στο Κουρσκ από το Χλούχιβ (ουκρανική πόλη στη μεθόριο με τη Ρωσία) αλλά και στη Ζαπορίζια. Ο ανταποκριτής υποστηρίζει ότι έχουν ήδη παραδοθεί ειδικές κεφαλές για την προβοκάτσια, στην επιχείρηση Eastern Mining and Processing Plant στην περιοχή Zheltye Vody, στην  κεντρική Ουκρανία και «οι πληροφορίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ΄ όψη γιατί οι Ουκρανοί είναι απελπισμένοι και ικανοί για όλα».

Μετά τις αναρτήσεις των ανεξάρτητων ανταποκριτών, το RiaNovosti προσπάθησε να διασταυρώσει την πληροφορία. Την επιβεβαίωσε –για πιθανή επίθεση σε πυρηνικούς σταθμούς στο Energodar και το Kurchatov- και εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού:

«Λάβαμε τις πληροφορίες από αιχμαλώτους. Ο στόχος είναι τοποθεσίες αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου Για επιθέσεις, ο εχθρός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει γομώσεις με κεφαλές γεμάτες με ραδιενεργό υλικό. Είναι ενήμεροι οι δυτικοί και η επιχείριση εποπτεύεται από βρετανούς. Θα θελήσουν να χτυπήσουν και την Ζαπορίζια. Η εντολή από τους δυτικούς προς τους Ουκρανούς είναι να κλιμακώσουν στο έπακρο», φέρεται να είπε στο δημοσιογράφο του RiaNovosti ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, που δεν κατονομάζεται. Η ίδια πηγή δεν θεωρεί τυχαίο ότι στη Ζαπορίζια (στο τμήμα που ελέγχεται από την Ουκρανία) ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους  πολλοί δυτικοί δημοσιογράφοι.

Πηγή: RiaNovosti

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι