Αλλάζει ο καιρός αύριο – Πέφτει λίγο η θερμοκρασία

Αλλάζει ο καιρός αύριο – Πέφτει λίγο η θερμοκρασία

Από αύριο αναμένεται μικρή αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, εξασθένιση των ανέμων, αλλά και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Σε 4-5 μέρες όμως, η πολλή ζέστη ξανάρχεται.

Η πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχές αναμένεται να διαρκέσουν έως την επόμενη Τετάρτη (21/08), ενώ από Πέμπτη (22/08) αναμένεται εκ νέου άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, αύριο Κυριακή ο καιρός θα εόιναι αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικέ βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα και Τρίτη

Για την Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά πρόσκαιρα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη προβλέπεται παρόμοιος καιρός με της Δευτέρας, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά με μικρή διάρκεια.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη και Πέμπτη

Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα, όμως, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι