Ερντογάν: Έχουμε και γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιο για να υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα

Ερντογάν: Έχουμε και γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιο για να υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα

Το πρώτο γερμανικής τεχνολογίας, υποβρύχιο κλάσης Reis εντάχθηκε επίσημα στον στόλο της Τουρκίας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο ναύσταθμο Ακσάζ στην Μαρμαρίδα (απέναντι από τη Ρόδο). O Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία ενισχύει το ναυτικό της για την υποστήριξη της Γαλάζιας Πατρίδας.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως στο οπλοστάσιο του τουρκικού Ναυτικού εντάχθηκε το Pirireis, νέο υποβρύχιο Τύπου 214, που κατασκευάστηκε σε τουρκικά ναυπηγία με τεχνογνωσία και συνεργασία της γερμανικής Thyssenkrupp. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το πρόγραμμα των τουρκικών υποβρυχίων θα ολοκληρωθεί το 2027.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο υποβρύχιο Μuratreis το οποίο καθελκύστηκε, ενώ τόνισε πως μέχρι το 2029 το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα διαθέτει έξι νέα υποβρύχια.

«Είμαστε μια χώρα που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές της από θάλασσες, με τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα πάνω μας. Βρισκόμαστε σε μια γεωγραφική θέση που υπήρξε επί αιώνες θέατρο παγκόσμιων ανταγωνισμών. Είμαστε ένα έθνος που οφείλει την χιλιόχρονη ύπαρξή του στο ιερό αίμα και τις θυσίες των μαρτύρων του. Γνωρίζουμε ότι για να ζήσουμε ειρηνικά στα εδάφη μας, πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό ναυτικό τόσο για τη Γαλάζια Πατρίδα μας όσο και για μακρινές γεωγραφικές περιοχές. Έχοντας αυτό κατά νου, ενισχύουμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε τομέα από το 2002 με το σύνθημα “Ισχυρή Τουρκία, Ισχυρός Στρατός”», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Όπως πάντα, οι φίλοι μας παρακολουθούν τα βήματα της Τουρκίας με θαυμασμό αλλά και φθόνο, οι αδελφοί μας με ευγνωμοσύνη και υποστήριξη, ενώ οι αντίπαλοί μας με φόβο. Πρέπει να αυξήσουμε κι άλλο την αποτρεπτική δύναμη του ναυτικού μας», κατέληξε.

Πηγή: Newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx