Καβάλα: Μαίνεται για 6η μέρα η φωτιά στο Παγγαίο

Καβάλα: Μαίνεται για 6η μέρα η φωτιά στο Παγγαίο

Συνεχίζεται για έκτη μέρα η μάχη των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης με τη φωτιά που καίει σε δύσβατο σημείο στο όρος Παγγαίο, στην Καβάλα.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 46 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα κι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης κάτοικοι και εθελοντές.

Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο προληπτικά δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες γύρω από οικισμούς του Παγγαίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη, έχοντας κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx