ΑΠΟΨΗ

Σκληρό πόκερ για την κυβέρνηση στη Γαλλία

Σκληρό πόκερ για την κυβέρνηση στη Γαλλία, Ανδρέας Τσιλογιάννης
(RN). EPA/ANDRE PAIN

Το παιχνίδι για την κυβέρνηση στη Γαλλία παίζεται πλέον με επιταχυνόμενους ρυθμούς. H εκεχειρία των Ολυμπιακών Αγώνων τελείωσε, οι γιορτές επίσης.

«Να είστε προσεκτικοί με τον Μελανσόν, σε ένα παιχνίδι πόκερ θα ήταν ένας τρομερός αντίπαλος», γράφει η Le Monde και φαίνεται πως οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία πράγματι θυμίζουν παιχνίδι πόκερ.

Από τη μια πλευρά, ο Πρόεδρος Μακρόν πίστευε ότι είχε καταφέρει να εκτονώσει το πολιτικό κλίμα, ξεκινώντας πολιτικές διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Οι κεντρώοι δεν είχαν ορκιστεί ποτέ ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα περιελάμβανε υπουργούς της Ανυπότακτης Γαλλίας.

Θρίλερ στην Γαλλία

Οι πιθανότητες της υποψήφιας πρωθυπουργού Λούσι Καστέτ, η οποία προτάθηκε από την Αριστερά του Νέου Λαϊκού Μετώπου, έμοιαζαν να είναι χαμηλές. Ωστόσο, ο Μακρόν, έχοντας ολοκληρώσει το γύρο των συνομιλιών του με τους Γκωλιστές του Eρίκ Σιοτί και τους ακροδεξιούς της Μαρίν Λεπέν, εξέδωσε δήλωση που διάλυσε τις ελπίδες της Αριστεράς. Το γαϊτανάκι λοιπόν ξεκινά και πάλι με νέες συνομιλίες για τις οποίες ο πρόεδρος Μακρόν έχει δείξει τις προθέσεις του.

Τα κόμματα του κέντρου έδειξαν πρόθυμα να στηρίξουν μια προσωπικότητα που δεν προέρχεται από τις δικές τους τάξεις και βρίσκεται μέσα από τους σοσιαλιστές, τους οικολόγους και τους κομμουνιστές. Ως εκ τούτου, ο Μακρόν στοχεύει να διασπάσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο προσανατολίζοντας το συνασπισμό προς την κεντροαριστερά. Για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στέλνει τη μπάλα πίσω στα κόμματα. Θα καταφέρει να βγει νικητής σε αυτό το σκληρό παιχνίδι πόκερ;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx