ΘΕΜΑ

Ο άγνωστος Κένεντι…

Ο άγνωστος Κένεντι..., ΣΤΙΚΑ

Ακόμα και εκείνοι που δεν ασχολούνται με την πολιτική, έχουν γοητευτεί από τον Τζακ Κένεντι Σλόσμπεργκ. Όχι, δεν πρόκειται για συνωνυμία! Είναι ο εγγονός του αδικοχαμένου JFK. Ο υιός της κόρης του, Κάρολαϊν. Εξάλλου, μία ματιά να του ρίξει κανείς, εντυπωσιάζεται από την ομοιότητά που έχει με τον θείο του, Τζον Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος επίσης έφυγε από τη ζωή αιφνίδια και τραγικά, όταν το ιδιωτικό του αεροπλάνο έπεσε.

Η συνεργασία του με τη Vogue εδώ και λίγες εβδομάδες τον έχει μετατρέψει σε νέο αστέρι της ποπ κουλτούρας. Εξάλλου, ο 31χρονος Τζακ Κένεντι Σλόσμπεργκ δε φαίνεται να παίρνει τον εαυτό του ιδιαίτερα σοβαρά. Σχολιάζει τις επικείμενες προεδρικές εκλογές με ένα χιουμοριστικό και ανάλαφρο τρόπο, εξηγώντας σε καθημερινά βίντεο που ανεβαίνουν τόσο στην ιστοσελίδα του περιοδικού, όσο και στα Social Media, τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ώστε να γίνουν κατανοητές ακόμα και από όσους κρατούν τις αποστάσεις τους από την πολιτική σφαίρα.

Με μαύρο t-shirt και ατίθαση κόμη μιλάει στο κοινό όπως θα μιλούσε κανείς στον κολλητό του, σε «απευθείας» σύνδεση από τον κήπο του σπιτιού του για το τι συµβαίνει στις ΗΠΑ.

Ο άγνωστος Κένεντι

«Αν πρόκειται να ζητήσετε από τους ανθρώπους να σκεφτούν κάτι σοβαρό, πρέπει να το κάνετε διασκεδαστικό ή αστείο», είπε ο Σλόσμπεργκ για τη συνεργασία του με τη Vogue, σημειώνοντας ότι αυτό κάνουν «όλοι οι μεγάλοι ηγέτες». Τόσο εκείνος, όσο και η Άννα Γουίντορ σκέφτηκαν ότι με τον τρόπο αυτό θα προσελκύσουν στην κάλπη νέους που δεν παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις και την παραδοσιακή ειδησεογραφία. Ο Τζακ, περνάει τα Σαββατοκύριακα στο εξοχικό της Γουίντορ, μιας και έχουν στενή σχέση. Η Γουίντορ μάλιστα έχει αναλάβει το ρόλο της  συμβούλου του και ήταν εκείνη που τον προέτρεψε να συστηθεί στο κοινό, μετατρεπόμενος και σε ένα είδος ινφλουένσερ τον τελευταίο χρόνο μέσα από διάφορα βίντεο. Σε κάποια από αυτά, κάνει μιμήσεις, προτείνει βιβλία και κάνει σκέιτμπορντ.

Ο Τζακ γρήγορα κέρδισε το παρατσούκλι «ο άγνωστος Κένεντι» παρότι μόνο άγνωστος δεν είναι πια. Και όμως, πέρασε την παιδική του ηλικία απόλυτα φυσιολογικά, όπως περιγράφει ο ίδιος. Τίποτα βέβαια δεν είναι φυσιολογικό στο να πεθαίνει ο θείος σου εξαιτίας ενός τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος και ολόκληρος ο πλανήτης να μιλάει ξανά για την κατάρα Κένεντι. Ο ίδιος αγνοούσε τις φήμες και τα κουτσομπολιά, προστατευμένος στη φάρμα της μητέρας του Κάρολαιν και του πατέρα του Έντουιν Σλόσμπεργκ λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη.

Μεγάλωσε με τις δύο μεγαλύτερες αδελφές του, Ρόουζ και Τατιάνα, με τις οποίες ακόμα και σήμερα παραμένει κολλητός. Μέχρι τα δώδεκα του ήταν κακός μαθητής. Όλα άλλαξαν όμως, όταν μία δασκάλα τον ντρόπιασε ρωτώντας τον μέσα στην τάξη για τις πολιτικές του παππού του δίχως εκείνος να γνωρίζει την απάντηση. Τα παιδιά γέλασαν..

Σπουδές και χόμπι

Το ατυχές αυτό περιστατικό τον πείσμωσε, με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία. Ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειάς του σπούδασε Νομική και διοίκηση επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ. Αυτό ακριβώς είχε κάνει ο θείος, ο παππούς του και ο προπάππους του. Από μικρός δήλωνε παθιασμένος με την πολιτική και ως ήρωά του έχει τον παππού του, τον οποίο γνώρισε διαβάζοντας τις ομιλίες του. Στο παρελθόν είχε δηλώσει στο CNN: «Έχω μεγάλο ενδιαφέρον για τα δημόσια πράγματα. Πιστεύω ότι το έχω από την οικογένειά μου, και αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα». Διαβάζει ένα βιβλίο την εβδομάδα, ενώ συνεχίζει τα μαθήματα Ιαπωνικών που ξεκίνησε όταν η μητέρα του διετέλεσε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία από το 2013 έως το 2017.

Όπως όλοι οι Κένεντι, αγαπάει τον αθλητισμό και κυρίως το θαλάσσιο σκι. Εκείνο, όμως, που αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή του είναι ότι κάνει εντατικά μαθήματα μπαλέτου. Αν και εργάζεται πλέον για τη βίβλο της μόδας, δεν πειραματίζεται με τα ρούχα του, επιλέγοντας αποκλειστικά ρούχα μαύρου χρώματος. Είναι κάτι που ξεκίνησε από τα εφηβικά του χρόνια, εμπνεόμενος από τον τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας. Παρά την τελευταία ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία, ο Τζακ διατηρεί την αγάπη του για την υποκριτική.

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το 2018 έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στη σειρά «Blue Bloods». Αν και δεν αποκαλύπτει περισσότερα, έχει επιβεβαιώσει ότι κάνει auditions για διάφορους τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς ρόλους. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει πεδίο που σκοπεύει να αφήσει ανεξερεύνητο, μιας και ολοκληρώνει τη συγγραφή και του πρώτου του βιβλίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Οι ΗΠΑ ‘εχουν ανάγκη απο νέους σαν και αυτόν. Και για την πολιτική. Να αντισταθούν σε τύπους σαν τον Τραμπ και Βανς. Που αποτελούν τεράστια απειλή.

1
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx