Μάλλον ήταν fake ο εμπρησμός από vegan – Σε βραχυκύκλωμα φαίνεται να οφείλεται η φωτιά στα αυγά Τσακίρη

Μάλλον ήταν fake ο εμπρησμός από vegan – Σε βραχυκύκλωμα φαίνεται να οφείλεται η φωτιά στα αυγά Τσακίρη

Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις της αυγοπαραγωγικής εταιρείας Tsakiris Family στη Θεσσαλονίκη έρχονται στο φως. Αν και ανέλαβε την ευθύνη μια οργάνωση vegan που υποστήριξε ότι έκαψε το εργοστάσιο επειδή βασανίζονταν ζώα, η Πυροσβεστική καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και του “Πρώτου Θέματος” στο συμπέρασμα ότι μάλλον επρόκειτο για φωτιά από βραχυκύκλωμα.

Η Πυροσβεστική φέρεται να εκτιμά πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά δεν οφείλεται σε εμπρησμό. Αν αυτό επαληθευτεί, σημαίνει ότι οι vegan ουσιαστικά λειτούργησαν σαν το ISIS που αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πάντα, για να δείχνει ότι είναι ενεργό και έχει επιρροή. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι στιγμής, στο σημείο ήταν παρόντες ένας φύλακας και δύο οδηγοί, οι οποίοι μετέφεραν παλέτες με αυγοθήκες. Δεν προκύπτει παρουσία κανενός άλλου ατόμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή κάποια τεχνική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τη φωτιά είχε αναλάβει οργάνωση που αυτοαποκαλείται ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών), η οποία απειλούσε ότι θα επανέλθει αν η επιχείρηση της «Tsakiris Family» λειτουργήσει ξανά, λέγοντας «Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε». Σε ανάρτησή της οργάνωσης σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι υπεύθυνοι ανέφεραν ότι ο λόγος που προχώρησαν στον εμπρησμό της εταιρείας με αυγά είναι ο βασανισμός των ζώων. Διαμήνυαν, μάλιστα, πως προτίθενται να ξανακάψουν τις εγκαταστάσεις σε περίπτωση που λειτουργήσουν και πάλι. Εξαιτίας της φωτιάς, οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Πηγές: Mega, Πρώτο θέμα

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx