Γάζα: Τριήμερες “ανθρωπιστικές παύσεις” από 1 Σεπτεμβρίου για τον εμβολιασμό κατά πολιομυελίτιδας

Γάζα: Τριήμερες “ανθρωπιστικές παύσεις” από 1 Σεπτεμβρίου για τον εμβολιασμό κατά πολιομυελίτιδας
Palestinian boy Abdel Rahman Abu al-Jedian who contracted polio a month ago sleeps surrounded by family members in their displacement tent in Deir al-Balah in the central Gaza Strip on August 27, 2024, amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Hamas movement. Unrelenting air strikes by Israel more than 10 months into its war against Gaza rulers Hamas, restrictions of aid entering the besieged territory and hot summer temperatures all threaten the viability of a life-saving inoculation drive, after the first polio case in 25 years was recorded on August 16 in the besieged Palestinian territory. (Photo by Eyad BABA / AFP) (Photo by EYAD BABA/AFP via Getty Images)

Οι ισραηλινές αρχές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια σειρά «ανθρωπιστικών παύσεων» του πυρός, διάρκειας τριών ημερών η καθεμία, στην κεντρική, νότια και βόρεια Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να ξεκινήσει από την Κυριακή η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας, ανακοίνωσε ένα στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

«Αυτό που συζητήσαμε και έγινε δεκτό είναι ότι η εκστρατεία θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση» για πολλές ώρες καθημερινά, είπε ο Ρικ Πίπερκορν, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γάζα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πίπερκορν είπε ότι το ίδιο προβλέπεται στη συνέχεια να γίνει στο νότιο και το βόρειο τμήμα του θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx