VIDEOS

Κορωνήσι: Το νησάκι απέναντι από το Τολό που γοητεύει τους επισκέπτες

Κορωνήσι: Το νησάκι απέναντι από το Τολό που γοητεύει τους τουρίστες,

Το Κορωνήσι ή Κορονήσι είναι βραχονησίδα του Αργοσαρωνικού, η οποία βρίσκεται στον Αργολικό κόλπο, απέναντι από το Τολό.

Το Κορωνήσι είναι προσβάσιμο με σκάφος από τους κατοίκους της περιοχής κυρίως για το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, το οποίο φαίνεται από την παραλία και είναι κτισμένο μετά το 1830. Στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων τελούνται γάμοι και βαπτίσεις. Το νησάκι καλύπτεται από άγρια χαμηλή βλάστηση και δέντρα που αντέχουν στην ξηρασία (πεύκα, ελιές, κυπαρίσσια).

Ως οικισμός αναφέρεται επίσημα για πρώτη φορά το 2001 να απογράφεται στο τότε Τοπικό Διαμέρισμα Τολού του τότε δήμου Ασίνης. Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης δεν έχει μόνιμους κατοίκους.

Το ακατοίκητο νησάκι Κορωνήσι είναι το τρίτο και μικρότερο νησάκι του Τολού μετά τη Ρόμβη και το Δασκαλείο. Η θέα του νησιού είναι εντυπωσιακή, ειδικά το βράδυ που είναι φωτισμένο. Το νησάκι, εκτός από αρχαιολογικός χώρος, είναι ένα φυσικό πάρκο με πλούσια και σπάνια πανίδα και χλωρίδα.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο κανάλι του Θεόφιλου Μπάμπουλη Point Of View GR στο Youtube.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx