ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρώτη δήλωση Μπελέρη μετά την αποφυλάκιση του: «Ο αγώνας τώρα αρχίζει»

Φρέντης Μπελέρης: Εκτός φυλακής ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ελεύθερος, όπως αναμενόταν, αφέθηκε από την αλβανική Δικαιοσύνη ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντης Μπελέρης, του οποίου το αίτημα αποφυλάκισης εκδικάστηκε σήμερα, έπειτα από τρεις αναβολές.

Η αισιοδοξία που υπήρχε στο περιβάλλον του επιβεβαιώθηκε, με τον Φρέντη Μπελέρη να μένει ελεύθερος έπειτα από 16 μήνες κράτησης, έχοντας ήδη εκτίσει περισσότερο από τα 2/3 της ποινής του.

Σημειώνεται πως επρόκειτο να παραστεί σήμερα σε αλβανικό δικαστήριο, προκειμένου αυτό να εξετάσει το αίτημα που έχει καταθέσει από τον περασμένο Ιούλιο για αποφυλάκιση του, όπου με διάφορες προφάσεις οι αλβανικές Αρχές έδιναν αναβολές στην υπόθεσή του. Ειδικότερα, αρχικά η εξέταση του αιτήματος είχε ξεκινήσει στις 31 Ιουλίου, αλλά το δικαστήριο επικαλέστηκε δικαιολογίες και ανέστειλε τη διαδικασία.

«Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει», τόνισε ο Μπελέρης στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου. «Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς», πρόσθεσε.

Ολόκληρη η δήλωση του Μπελέρη:

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας. Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει. Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς. Αλλά και πλέον, ασκώντας τα καθήκοντα του Έλληνα Ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος.

Σήμερα, θα βρεθώ ανάμεσα στα αδέρφια μου στη Χιμαρα. Εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που με την θαρραλέα απόφαση του να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ άλλαξε την πορεία της ιστορίας μου. Και φυσικά τους στενούς μου φίλους, Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Ήταν πάντα εκεί, δε θα το ξεχάσω. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που όλον αυτόν τον καιρό μου έδωσαν τη δύναμη να μη λυγίσω, να αντέξω και να συνεχίσω να μάχομαι»

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτώμενος για την αποφυλάκιση του κ. Μπελέρη, δήλωσε πως «αποτελεί θετική εξέλιξη», αλλά τόνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεχάσουμε τους τελευταίους 17 μήνες και όσα συνέβησαν, γιατί στο πρόσωπο του Μπελέρη η κυβέρνηση βλέπει την Ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας που θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε». Ο Παύλος Μαρινάκης προσέθεσε ότι ο Φρ. Μπελέρης «είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής και θα εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή και τη μειονότητα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx