Αιχμές Mιχάλη Κατρίνη: Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά

Αιχμές Mιχάλη Κατρίνη: Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά

Εθνική και κοινωνική αναγκαιότητα, χαρακτήρισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, ενός κόμματος εξουσίας που θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει τους πολίτες.

Από την Λιβαδειά όπου πραγματοποίησε περιοδεία ο Μιχάλης Κατρίνης άφησε αιχμές κατά των συνυποψηφίων του λέγοντας: «κάποιοι αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά και έχουν κρυφές ατζέντες. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι».

Είπε ο Μιχάλης Κατρίνης: «Ας αφήσουμε λοιπόν τις υπεκφυγές και ας μιλήσουμε συγκεκριμένα, γιατί με λόγια του αέρα και ευχολόγια το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να έχει μέλλον. Αυτοί που λένε, στα λόγια, ότι θα νικήσουν τον κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πολίτες έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Δεν θα έρθουν στο ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο επειδή κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ φθείρεται με ταχύτατους ρυθμούς. Απαιτούν μια μεγάλη παράταξη με πολιτικές αρχές και προγραμματικές δεσμεύσεις που θα αφορούν στον ελληνικό λαό και στα προβλήματα του».

Έθεσε ερωτήματα και ξεδίπλωσε κομμάτι των προτάσεων του: «Θα αφήσει ανέγγιχτα τα καρτέλ που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία, με την αισχροκέρδεια να διαβρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και το κράτος να έχει απωλέσει τον ρυθμιστικό και παρεμβατικό του ρόλο υπέρ των καταναλωτών; Θα μιλήσει με ονόματα; Θα πάρει θέση για τις υψηλές τιμές στην ενέργεια; Εγώ προτείνω κρατική εταιρεία που θα αναπτύξει ΑΠΕ, θα παράγει φτηνό ρεύμα, θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό που σήμερα δεν υπάρχει».

Ουσιαστικό debate

Για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε ότι «είναι δεδομένη η πίεση από το ξένο παράγοντα να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις, να δώσουμε κάτι στην Τουρκία για να παραμείνει στο δυτικό στρατόπεδο. Εγώ έχω πάρει ξεκάθαρη θέση. Καμία έκπτωση, καμία παραχώρηση. Οι υπόλοιποι τι λένε; Δεν πρέπει να πουν κάτι για όλα αυτά;».

Αναφέρθηκε στο θέμα του debate λέγοντας: «αυτό να είναι πραγματικό και ουσιαστικό και όχι να διεξαχθεί σε ένα προστατευμένο περιβάλλον για να καλυφθεί η ένδεια θέσεων ή και πιθανές κρυφές ατζέντες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx