Πεσκόφ: Οι ΗΠΑ λογοκρίνουν για να μην μαθαίνουν στον πλανήτη τις ρωσικές απόψεις

Πεσκόφ: Οι ΗΠΑ λογοκρίνουν για να μην μαθαίνουν στον πλανήτη τις ρωσικές απόψεις

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για πόλεμο στην ενημέρωση, διότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος δύο κατοίκων της Βιρτζίνια, του Ντμίτρι Σάιμς και της συζύγου του, οι οποίοι γράφουν για το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT. Το αμερικανικό δικαστήριο κατηγορεί τους δύο δημοσιογράφους για συνωμοσία με στόχο την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων.

 

Ο Ρώσος εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι ο κόσμος δεν θα μαθαίνει από πουθενά τις απόψεις της Μόσχας για διεθνή ζητήματα:  «Η Ουάσινγκτον δεν δέχεται καν ότι πρέπει να υπάρχουν επιλογές για όποιον θέλει να μάθει τις ειδήσεις από τη δική μας σκοπιά. Αυτό δεν είναι παρά κατάφωρη άσκηση πίεσης και την καταδικάζουμε ως απαράδεκτη», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς επίσης αν η δήλωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υποστηρίζει την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ήταν χιούμορ ή σοβαρολογούσε, δήλωσε πως «ο καθένας θα πρέπει να το κρίνει μόνος του».

Ο Ρώσος πρόεδρος χαμογελώντας είχε δηλώσει χθες, Πέμπτη, πως η Ρωσία θέλει να κερδίσει η Χάρις τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας ένα περιπαικτικό σχόλιο στο οποίο ανέφερε ως λόγο το «μεταδοτικό γέλιο της», που δεν το διαθέτει ο Τραμπ. Ερωτηθείς αν τα εννοούσε στα σοβαρά, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Όσοι ενδιαφέρονται, ας προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν τον τόνο του».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Πεσκόφ δήλωσε πως προτεραιότητα του Πούτιν είναι η ευημερία της Ρωσίας και «οι αμερικανικές υποθέσεις δεν μπορεί να βρίσκονται και δεν βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του προέδρου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx