ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σκληρή σύγκρουση Κασσελάκη-Πολάκη – Με πόσες ψήφους περνάει η μομφή

Σκληρή σύγκρουση Κασσελάκη-Πολάκη – Με πόσες ψήφους περνάει η μομφή
Ενώ πολύ συζήτηση γίνεται για τον ρόλο του συζύγου του, Τάϊλερ, συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης του χρεώνει ότι κόστισε η υπερπροβολή του, ο σύζυγος του προέδρου του κόμματος έφτασε στον χώρο της συνεδρίασης με την σκυλίτσα τους Φάρλει και κατευθύνθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου ο πρόεδρος συσκέπτεται με τους στενούς του συνεργάτες.

Στην ομιλία του κατά την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης παρότρυνε τα μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης σε έξοδο από το κόμμα. Από τη πλευρά τους αμέσως μετά την ομιλία του, οι 100 της ΚΕ κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον του.

Παράλληλα, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος, σημειώνοντας πως «πίστεψα στον Κασσελάκη και τον στήριξα. Έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στηρίζω τη μομφή που κατατέθηκε. Θα περιμένω να ακούσω την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη», τόνισε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Αν δεν περάσει η πρόταση παραμένω. Δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα σαν της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οδήγησε (σσ. αναφέρεται στον Κασσελάκη) μόνος σου το κόμμα σε εκλογές. Εγώ τον αριστερισμό τον πέρασα μικρός. Στηρίζω τη μομφή που κατατέθηκε».

Μετέπειτα ανέφερε: «Τον Στέφανο τον στήριξα αλλά έπεσα έξω, ο Στέφανος και καλό παιδί είναι και φιλότιμο έχει και καλές προθέσεις έχει, αλλά για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει».

Ακολούθως εξήγησε: «Η συνεχόμενη εμμονική προβολή των προσωπικών του επιλογών, του πλούτου του, του γούστου του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σκέπασε από την πρώτη μέρα κάθε προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή τη γραμμή, με αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να νικήσουμε, γι’ αυτό βάζω θέμα ηγεσίας. Σύντροφε πρόεδρε δεν μπορείς γι’ αυτό προχώρησε στην προκήρυξη εκλογών για να πάμε μαζί ενωμένοι. Ήταν διχαστική ομιλία σου. Εγώ υποψηφιότητα θα δηλώσω, και λέω ξεκάθαρα  ότι θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ και καλώ τους πάντες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, να πουν ότι θα μείνουν και θα παλέψουμε να ρίξουμε τον Μητσοτάκη. Δεν θέλω να φτιάξω ένα κόμμα τύπου Ζωής ή Βαρουφάκη που θα έπαιρνα περισσότερο ποσοστό”.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Eγώ ήμουν ο πρώτος που είπα “στηρίζουμε τον Στέφανο”. Διαφωνώ με τα ομόφυλα και είμαι αντίθετος με την τεκνοθεσία και για τα ετερόφυλα και όχι μόνο για τα ομόφυλα. Και είμαι κάθετος και νομίζω ότι είναι και η πλειοψηφία της κοινωνίας».

Δεν ανέβασα στην Δώρα στην εξέδρα

Για την αιχμή του Στέφανου Κασσελάκη ότι χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προβάλλει την προσωπική του ζωή απάντησε: «Ναι τα χρησιμοποιώ και κάνω και προσωπικές αναρτήσει αλλά την Δώρα (την σύζυγό του), στην εξέδρα μίας προεκλογικής μου ομιλία εγώ δεν την ανέβασα.

Είπε ακόμη: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα καλά του ο Μητσοτάκης δεν θα άντεχε πολύ. Έτσι όπως είμαστε δεν μπορούμε να νικήσουμε τον Μητσοτάκη, ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί, ούτε κόβει εισιτήρια. Χρειαζόμαστε μία ριζοσπαστική επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω διαμορφώσει έναν σκελετό προγράμματος που θα έπρεπε να εκπέμψουμε. Εμείς χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, που να είναι σαφές σε ποιες ομάδες της κοινωνίας απευθύνεται, που να δίνει έμφαση στις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας χωρίς να εξαντλεί τον ριζοσπαστισμό του στον δικαιωματισμό».

Ο Νίκος Παππάς

Στην αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει το κόμμα να οδηγηθεί σε εκλογές αλλά διαφώνησε με την αλλαγή του ονόματος που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης . Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παππάς είπε στη ομιλία του: « Θα είμαι ευθύς για όλους: Πρόεδρε, όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει. Εδώ υπάρχουν σύντροφοι, όχι εντελλόμενα. Αλλά και σύντροφοι, που κάνουν μεγάλα λάθη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του δημοσίου λόγου.

Οι αποφάσεις μας δεν βρήκαν χώρο στον δημόσιο λόγο. Ξεκίνησε η λαθολογία, η αίσθηση ότι πάμε να τελειώσουμε λογαριασμούς με το παρελθόν. Δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων. Στην αντίθετη άποψη να μην αποδίδουμε αλλότρια κίνητρα.

Να μην αλλάξει το όνομα του κόμματος. Απέναντι στα σενάρια των διασπάσεων, να προτάξουμε και να υλοποιήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις. Το κείμενο της πρότασης μομφής καταδικάζει προτάσεις διαγραφών, όμως στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή Πολάκη. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί δεν βλέπω εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Δεν καταγράφεται πουθενά.

Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση μομφής από την Κεντρική Επιτροπή απαιτούνται 148 «Ναι». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20:00 το βράδυ.

Γεροβασίλη-Φάμελλος

«Μόνη λυτρωτική λύση να πάμε σε νέες εκλογές προέδρου», ανέφερε στην ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη η οποία άσκησε σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, καταλογίζοντας του «αμετροέπεια και προσβολές».

Ανέφερε η κ. Γεροβασίλη στην ομιλία της: «Λάθη πολιτικής και πολιτικών σχεδιασμών συγχωρούνται, αλλά το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται. Ακούμε για ενότητα, σύνθεση, υπευθυνότητα κλπ. αλλά τα εννοούμε όλα αυτά; Απειλές, διχασμό, απρέπεια, κακία ακούσαμε σήμερα από τον πρόεδρο. Ακούσαμε και προσβολές. Δεν έχουν αυτά σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. Το νέο δεν είναι ηλικιακό. Είναι ιδεολογικό. Χωρίς τις ίδιες αξίες και χωρίς σεβασμό τίποτα δεν μπορεί να είναι νέο. 800 “εγώ” είχε η ομιλία του προέδρου και ελάχιστα “εμείς”. Αμετροέπεια να λέει ο πρόεδρος ότι έλιωσε σόλες στη χώρα έναν χρόνο, όταν εμείς έχουμε λιώσει χρόνια πολλά σόλες γι’ αυτό το κόμμα και από ένα μικρό κόμμα έγινε κυβέρνηση.

Στο Συνέδριο ποτέ δεν υποχώρησα. Το Συνέδριο αποφάσισε να μην γίνουν εκλογές. Πολλά από εκείνα που είχα επισημάνει τότε ισχύουν δυστυχώς και σήμερα. Σεβάστηκα την απόφαση του Συνεδρίου και δήλωσα ότι θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών ενωμένοι. Στο νομό μου στην Άρτα είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα αντίθετα με πολλούς άλλους νομούς και ακούσαμε σήμερα ότι δεν κάναμε τίποτα στις εκλογές».

Για έλλειμμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στο κόμμα έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμμελος στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη για αρχηγισμό, ενώ μίλησε και για τον κίνδυνο ρευστοποίησης του κόμματος.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του κόμματος εξαπέλυσε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Είπε μεταξύ άλλων: «Η σημερινη διχαστική ομιλία του Στεφανου Κασσελάκη επιβεβαιώνει πλήρως τους λόγους που καταθέσαμε πρόταση μομφής. Έχουμε στρατηγική διαφωνία με την συνεχιζόμενη ρευστοποιηση του κόμματος από τον πρόεδρο του, με την συνεχιζόμενη παραγωγή εσωστρέφειας αντί για παραγωγής πολιτικής με ευθύνη του Στέφανου Κασσελακη. Με τις προτάσεις του που οδηγούν σε προσωποπαγές, συγκεντρωτικό κόμμα… Για να φύγει ο Μητσοτάκης χρειάζεται να αλλάξει η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι ο προϋπόθεση γιατί ο σημερινός πρόεδρος ρευστοποιεί το κόμμα. Το δίλημμα δεν είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος. Το δίλημμα είναι “ή αλλάζει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η αλλιώς βουλιάζει”[…]Φοβάται τη βάση και κρύβεται. Απειλεί με διαγραφές και προγραφές και μας αναφέρει ότι παράδειγμα του στο θέμα αυτό είναι η ΝΔ και η Δεξιά με το δικό της καταστατικο! Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους που αναφέρονται στο κείμενο πρέπει να πάμε στη βάση και τα μέλη του κόμματος να αποφασίσουν για την ηγεσία του».

Η ομιλία Κασσελάκη

«Θα ήμουν ευτυχής και λυτρωμένος αν πηγαίναμε σε εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του, υπογραμμίζοντας πως «δεν την έχω ανάγκη την καρέκλα. Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου όπως προβλέπει το καταστατικό και θα πάει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αντικρίσει τη βάση του 2024». «Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω έναν κουρασμένο κόσμο. Θέλω να τον σεβαστώ. Τον Φεβρουάριο (εννοεί στο Συνέδριο όταν είπε “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”), ο κόσμος είχε αντοχές. Τώρα έχουν εξαντληθεί. Όσο ελκυστικό και αν είναι να σηκώσεις το γάντι, τόσο σώφρων είναι κάποιες φορές να μην το σηκώσεις». Για το βασικό σημείο της κριτικής που δέχεται, το χαμηλό ποσοστό των ευρωεκλογών, κατέφυγε στην «θεωρία της υπονόμευσης από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους», στην οποία εμμέσως πλην σαφώς έβαλε και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Τσίπρας είναι αυτός που με έφερε στην πολιτική. Αυτός με “φύτεψε” στο επικρατείας. Τιμώ την κυβέρνησή του. Έχω τρεις επιμέρους διαφωνίες, το πρώτο εξάμηνο, ο νόμος Κατρούγκαλου και το ύψος του μαξιλαριού. Η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο σεβασμός μου είναι μεγάλος και του λέω “Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο”. Το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβομαι», τόνισε για τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως «συνηθίζεται οι πρώην πρόεδροι να στηρίζουν τους διαδόχους τους». Συνεχίζοντας για το κλείσιμο των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την «Αυγή» και «Στο Κόκκινο»: «Τον μουτζούρη των αποφάσεων, λόγω της αρχής “να μπαίνουν όλα κάτω από το χαλί” δεν θα μου το φουρτώσει κανείς», επισήμανε.

Αναφερθείς στον Παύλο Πολάκη, τον χαρακτήρισε «άνθρωπο κρίκο στο κόμμα». Όπως είπε, «επέδειξε μια μη ορθή συμπεριφορά. Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι και όταν αυτό αποδείχθηκε η δική μου ηθική επέβαλε τη διόθρωση του λάθους. Προτίμησα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και ας ήξερα ότι θα δω πρωτοσέλιδα ότι ο Κασσελάκης υποτάχθηκε στον Πολάκη. Θα είμαι πάντα απέναντι στη χυδαιότητα. Και δεν με νοιάζει η επιλεκτική σιωπή όταν εγώ δέχομαι χυδαίες επιθέσεις», σημείωσε.

Ενώ απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας για την προβολή του lifestlye του («μασκαριλίκια»), πέρασε στην αντεπίθεση: «Είχα μια τελείως διαφορετική εικόνα για την προβολή στα media από τη χώρα που ήρθα. Υπέπεσα στην υπερέκθεση με την αγνότητα της διαφάνειας. Μετά τις ευρωεκλογές προσπαθώ να διαφυλάξω κάθε πτυχή της προσωπικής μου ζωής», είπε αρχικά και συνέχισε: «Αγαπητέ Παύλο ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής. Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου και η επιλογή μου». Για την πρότασή του για νέο όνομα είπε: «Δεν άρεσε το όνομα, δεν έχω κανένα εγωισμό να επιμείνω. Ας τεθεί σε διαβούλευση στο συνέδριο», σχολίασε. Παράλληλα, περιέγραψε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», για να προσθέσει όμως «δεν είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει».

Οι προτάσεις

«Θέλουμε ένα σύγχρονο αριστερό και μοντέρνο κόμμα που να είναι ελκυστικό; Που θα τιμά τις ιστορικές του καταβολές; Που θα χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να φέρει πιο κοντά τους νέους;», είπε ο κ. Κασσελάκης, κάνοντας στη συνέχεια εκτενή αναφορά στις αλλαγές που θέλει να φέρει στο οργανόγραμμα του κόμματος.

Όπως ανέφερε, «βασικός στόχος των αλλαγών είναι να περιορίσουμε την γραφειοκρατία και να εφαρμόσουμε την άμεση δημοκρατία με συμμετοχικότητα και συμπεριληπτικότητα». «Εισηγούμαι την αναβάθμιση της Κεντρικής Επιτροπής με 201 μέλη. Θα συνεδριάζει τέσσερις φορές τον χρόνο και όποτε χρειάζεται. Θα επεξεργάζεται τις προτάσεις των περιφερειακών επιτροπών και θα είναι μεταξύ άλλων αρμόδια γο το νέο σχήμα γραμματέων», υπογράμμισε και σημείωσε πως για τους βουλευτές εισηγείται την υποχρέωση κάθε υποψήφιος να είναι μέλος του κόμματος. «Κατεβαίνεις με την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προτείνω να καταργηθούν όλες οι τοπικές φράξιες που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εκλέγονται από τις Περιφερειακές Ενότητες. Άλλους συντρόφους να εκλέγει η Ανατολική Αττική, άλλους ο νότιος τομέας, άλλους ο δυτικός κλπ», επισήμανε. Παράλληλα, πρότεινε το 100% των υποψήφιων βουλευτών και ευρωβουλευτών να εκλέγονται από τη βάση και ο πρόεδρος να διατηρεί μόνο τις επιλογές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Εάν παραμείνω πρόεδρος αυτό θα κάνω. Βεβαίως εάν. Δεν έχετε δει τα κανάλια και τις ειδήσεις;», σχολίασε. «Ποιοι φοβούνται τη βάση; Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν μιλάω μόνο για όσα με συμφέρουν. Μιλάω και για τα δύσκολα, μιλάω για όλα», είπε.

Πρότεινε ακόμη ο πρόεδρος του κόμματος να εκλέγεται «με καθολική ψηφοφορία από την βάση του κόμματος: τα μέλη και τους φίλους» και όχι μόνο από τα μέλη όπως γίνεται τώρα ενώ αναφέρθηκε επίσης στην υποχρέωση κάθε υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής να είναι μέλος του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μοιάζει σαν να θεωρεί ότι οι αντίπαλοι του δεν θα έχουν τελικά την πλειοψηφία για να επιβάλλουν την πρόταση μομφής. Θέλησε να συνδέσει την αμφισβήτηση με την πρόθεσή  του να αλλάξει το κόμμα, που δήθεν συναντά αντιδράσεις και επέμεινε στην πρότασή του για τις καταστατικές αλλαγές. Επέμεινε στην διαβούλευση για αλλαγή ονόματος και συμβόλου και επιπλέον πρότεινε αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου με συμμετοχή όχι μόνο των μελών αλλά και των φίλων.

Ένταση με τους εργαζόμενους της Αυγής

Ένταση επικράτησε στην έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνθήματα διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον Στέφανο Κασσελάκη οι εργαζόμενοι της Αυγής και του “Στο Κόκκινο”. Οι εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Ξενοδοχείο που πραγματοποιείται η Κεντρική Επιτροπή, λίγο πριν έλθει ο πρόεδρος του κόμματος μπήκαν μέσα στην αίθουσα που διεξάγονται οι εργασίες φωνάζοντας «απλήρωτη εργασία χρωστούμενοι μισθοί φέρανε την διάλυση σε Κόκκινο και Αυγή» και «ίδια είναι τα αφεντικά δεξιά κι αριστερά».

Οι εργαζόμενοι σε κείμενό τους αναφέρουν ότι «κανένα σχέδιο βιωσιμότητας, εξυγίανσης και ανασυγκρότησης δεν έχει παρουσιαστεί».Η συνεδρίαση που είχε οριστεί για τις 12.00 άρχισε με καθυστέρηση καθώς ο κ. Κασσελάκης προσήλθε μετά την 1.30 το μεσημέρι.

ΣΥΡΙΖΑ: Το κείμενο των 100

Υπενθυμίζεται ότι με ένα σκληρό κείμενο, 100 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάη και του ζητούν προσφυγή στην βάση. Στο κείμενο ασκούν σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τις ενέργειές του τους τελευταίους μήνες καταλογίζοντας του την ευθύνη για την εσωστρέφεια που επικρατεί στο κόμμα. Το κείμενο των 100 μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι “στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα” και καλεί τον κ. Κασσελάκης να πάρει την πρωτοβουλία για την προσφυγή στην κομματική βάση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Κατόπιν τούτου είναι ανοικτό εάν οι 99 στην περίπτωση που δεν δεχθεί ο κ. Κασσελάκης την πρόταση τους καταθέσουν πρόταση μομφής στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στους υπογράφοντες είναι και οι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Συμεών Κεδίκογλου, Διονύσης Καλαματιανός. Σημειώνεται ότι παρόμοια πρόθεση έχει εκφράσει και ο Παύλος Πολάκης με δικό του σκεπτικό που δεν ταυτίζεται με τους 100.

Το πλήρες κείμενο εδώ

Το κείμενο υπογράφουν οι

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΑΤΑΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΒΙΣΒΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΓΚΑΙΤΑΡΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΓΡΑΨΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΔΟΥΪΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΚΑΛΙΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΤΑΝΙΑ)
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΗ
ΚΑΡΑΝΤΙΛΙΟΝ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΤΙΝΑ)
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ
ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΚΟΡΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΡΑΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ BESSON ΑΙΜΙΛΙΑ
ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΜΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΣΤΡΟΠΕΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΣΙΝΑ
ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΗ
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΑΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ
ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΣΟΥΛΤΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΦΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΑΥΛΑΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΖΕΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΤΣΙΑΪΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΝΕΤ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ ΒΑΝΑ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ
ΧΑΡΙΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΧΟΥΡΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΨΑΡΡΑ ΑΝΝΑ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

2 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Τον Γκραμσι παλι ποιος του τον σφυριξε.
Εκτος κι αν διαβαζει κρυφα τη νυχτα!!

Αυτό το πράγμα με την δήθεν αριστερά που μιλάει συνέχεια για νεολαία, νέες τεχνολογίες, τεχνητή νοημοσύνη, νέες μορφές “οικογένειας”, κτλ. σε μία χώρα γέρων που γερνάει ακόμα περισσότερο, δεν το καταλαβαίνω! Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να κυβερνήσουν και απευθύνονται στο 20%του εκλογικού σώματος!

2
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx