ΣΥΡΙΖΑ: Εξαγγελίες με προκλητικά απούσα κάθε προοπτική για την ελληνική γεωργία

Τελικά για όλα φταίει αυτός ο Ντάνιελ και κανείς άλλος! Κώστας Βενιζέλος

Από το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Τομεάρχη Β. Κόκκαλη, σχετικά με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στην ΔΕΘ, εξεδόθη ανακοίνωση που επικεντρώνεται στην απουσία πολιτικής για τον αγροτικό τομέα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το περιεχόμενο των εξαγγελιών συνίσταται σε αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα, δείγμα έλλειψης ενσυναίσθησης και έκφραση υπέρμετρης αναλγησίας για τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και των αγροκτηνοτρόφων μας. Εξαγγελίες που στερούνται αφενός στοιχειώδους αυτοκριτικής και αυτογνωσίας για λανθασμένες επιλογές και παραλείψεις της κυβέρνησης, αφετέρου οραματικών και αναπτυξιακών προτάσεων για το μέλλον των παραγωγών μας και την αναγκαία βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, που συνδέεται με την παραμονή τους στην ελληνική περιφέρεια.

»Καμία αναφορά για οριζόντια μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της επιβολής πλαφόν, για ενίσχυση των αγροκτηνοτρόφων μας για αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων, για μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, για πραγματική επίλυση του προβλήματος της εξεύρεσης εργατών γης, για δημιουργία υγιών συνεργατικών σχημάτων, που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, για επίτευξη εθνικών κλαδικών Στρατηγικών σε γεωργία, αλιεία και κτηνοτροφία, για άμεση απλοποίηση του νόμου για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, για δημιουργία Ενιαίας Αρχής Ελέγχων για την προστασία των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, για ανάπτυξη δημόσιων υποδομών στην αγροτική παραγωγή, όπως αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων κ.ά.

»Την ίδια στιγμή, που η εφαρμογή της ΚΑΠ 2023-2027 στην Ελλάδα (1,5 χρόνο μετά την έναρξή της) και οι πληρωμές της είναι επιεικώς απαράδεκτες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραπαίει επιτηρούμενος από την Ε.Ε., ο ΕΛΓΑ υπολειτουργεί, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα τρόφιμα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, όταν οι τελευταίες ευκαιρίες για τον σταδιακό μετασχηματισμό του γεωργικού παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, χάθηκαν, από ένα άνευρο, χωρίς ουσιαστικό στόχο και αποτυχημένο στην πράξη, Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ 2023-2027 και μόλις 500 εκατ. από τα 31,5 δις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατευθύνονται στον πρωτογενή τομέα.

»Εν τω μεταξύ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, βιώνουν διαρκώς την ελλειμματική, παρωχημένη και αδιαφανή πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αδυνατεί να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στον τόπο τους και να οχυρώσει την περιοχή, τους κατοίκους και την ελληνική γεωργία από μελλοντικά χτυπήματα της κλιματικής κρίσης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx