Η εικόνα από την πυρκαγιά στα Χανιά – Ήχησε το 112

Η εικόνα από την πυρκαγιά στα Χανιά – Ήχησε το 112

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σαφώς βελτιωμένη είνα η εικόνα από τη μεγάλη πυρκαγιά κοντά σε ξενοδοχεία και κατοικίες στον Πλατανιά Χανίων.

Λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ήχησε το 112, ενημερώνοντας όσους είναι στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και στη συνέχεια εστάλη και δεύτερο μήνυμα 112 το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους που βρίσκονταν στην πλατεία του Πλατανιά και δυτικά να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Η κατάσταση ήταν νωρίτερα πολύ δύσκολη, καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, οχήματα κάηκαν και τουρίστες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τις βαλίτσες τους από τα ξενοδοχεία. Παράλληλα, ο καπνός δημιούργησε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού, κρίθηκε – νωρίτερα – απαραίτητο να εκκενωθούν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην περιοχή και βρίσκονταν κοντά στον τόπο όπου είχαν ξεσπάσει οι φλόγες. Αγωνία επικρατούσε για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα και τρία ελικόπτερα της υπηρεσίας. Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο έδωσαν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε νωρίτερα στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

Στην επιχείρηση συνέδραμε η αστυνομία ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην περιοχή.

Πηγή: protothema.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx