Έξι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Debate ζητά η Διαμαντοπούλου

Έξι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Debate ζητά η Διαμαντοπούλου

Εκτός ο Γιάννης Κανελλάκης γιατί δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές και δεν θα είναι υποψήφιος.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα ο προβλεπόμενος έλεγχος των υπογραφών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για την ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος. Έξι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει πώς διαπίστωσε ότι και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό και συγκεκριμένα τη συγκέντρωση υπογραφών, είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε της συγκέντρωσης 5000 υπογραφών μελών. Επισημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους, εκτός του κ. Κανελλάκη.

Κατόπιν αυτών αποφάσισε ομόφωνα ότι :

Ανακηρύσσει ως υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2024 τους:

ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ

ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ

Η ΕΔΕΚΑΠ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του Κινήματος στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, όπως πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε.

«Στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυξάνει δυναμικά τις δυνάμεις του, η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Η Αννα Διαμαντοπούλου κάλεσε τους υπόλοιπους υποψηφίους να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή του debate. Η υποψήφια για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε δήλωσή της: «Tώρα που οριστικοποιήθηκε ποιοι είναι οι επίσημοι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, προσκαλώ και προκαλώ τους συνυποψήφιους μου σε ένα πρώτο debate με κύριο θέμα:

Τι είναι η Κεντροαριστερά σήμερα;

Τι πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία στον 21ο αιώνα;

Πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας αυτές τις έννοιες;

Τι λέμε στις νεότερες και αποστασιοποιημένες από την πολιτική γενιές ότι πραγματικά εκφράζει η κεντροαριστερά που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τα μερίδια του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου «είναι ένα πρώτο ξεκίνημα για να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο και τα πιστεύω μας στο επίκεντρο.

Να επαναπροσεγγίσουμε παλιούς φίλους και συντρόφους και να προσελκύσουμε νέους στις δικές μας απόψεις για την αντιμετώπιση των ποικιλόμορφων και πολυεπίπεδων προβλημάτων του σήμερα και του αύριο.

Ελπίζω στην ανταπόκριση όλων, ως προάγγελο του Μεγάλου ΠΑΣΟΚ που όλοι δηλώνουμε ότι επιδιώκουμε».

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx