ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στηρίζει Σαλβίνι η Μελόνι: Αδιανόητο να καταδικαστεί επειδή εμπόδισε την είσοδο μεταναστών

Στηρίζει Σαλβίνι η Μελόνι: Αδιανόητο να καταδικαστεί επειδή εμπόδισε την είσοδο μεταναστών
epa11438572 Italian Prime Minister Giorgia Meloni (L) speaks with Italy's Transport and Infrastructure Minister Matteo Salvini (R) during a report to the Chamber of Deputies, lower house of the Italian parliament, ahead of the EU summit, in Rome, Italy, 26 June 2024. The next European Council takes place in Brussels on 27 and 28 June, with EU leaders deciding the key appointments for the next institutional cycle. EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, εξέφρασε τη στήριξη της στον κυβερνητικό της εταίρο και υπουργό Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, μετά το αίτημα των εισαγγελέων του Παλέρμο για καταδίκη του σε έξι χρόνια κάθειρξης.

Η Μελόνι τόνισε πως «είναι αδιανόητο, ένας υπουργός της αβασίλευτης δημοκρατίας μας να κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξης επειδή έκανε την δουλειά του, υπερασπιζόμενος τα σύνορα του έθνους, έτσι όπως ζήτησαν οι πολίτες με την ψήφο τους». «Το να μετατρέπεται σε αδίκημα η υποχρέωση να προστατεύεις τα σύνορα της Ιταλίας από την παράνομη μετανάστευση, δημιουργεί ένα σοβαρότατο προηγούμενο. Εκφράζω την πλήρη μου αλληλεγγύη στον Σαλβίνι», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η υπόθεση που δικάστηκε στο Παλέρμο αφορά την απόφαση του Ματέο Σαλβίνι να μην επιτρέψει, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών τον Αύγουστο του 2019, την αποβίβαση στην Ιταλία 147 μεταναστών και προσφύγων που είχαν διασωθεί από το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

«Υπάρχει μια βασική αρχή, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία της κυριαρχίας του κράτους, βάσει των δημοκρατικών μας αρχών, πρέπει να υπερισχύουν πάντα τα πρώτα» , δήλωσε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας του Παλέρμο, Τζέρι Φεράρα.«Όποιος κινδυνεύει και βρίσκεται στην θάλασσα, πρέπει να διασώζεται. Ανεξάρτητα από το αν είναι επιβάτης, μέλος του πληρώματος ή μετανάστης», πρόσθεσε. Ο Ματέο Σαλβίνι κατηγορείται για στέρηση της ελευθερίας των μεταναστών και για άρνηση να προχωρήσει σε επιβεβλημένες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx