Ομιλία Νίκου Παππά στην ΔΕΘ: Παραμένουμε κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση

Ομιλία Νίκου Παππά στην ΔΕΘ: Παραμένουμε κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση

Ερωτηθείς ο Νίκος Παππάς αν παραμένει κυβερνητικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση, διεκδικεί να χτίσει τις συμμαχίες που θα συγκροτήσουν τον ανταγωνιστικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Όπως ειπε, «η ανάγκη συγκρότησης ενός τέτοιου πόλου γίνεται ακόμα πιο επιτακτική υπό το φως της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διότι είδαμε ότι μετά τις ευρωεκλογές, εμείς είχαμε τις δικές μας εξελίξεις, η φθορά της Ν.Δ. ήταν κάτι που δεν περίμενα να έχει τέτοια κλίμακα». Πρόσθεσε ότι «οι ευθύνες και οι δικές μας και όλο των άλλων προοδευτικών δυνάμεων πολλαπλασιάζονται»και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιγράψει και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει σε επίπεδο κοινωνίας, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο» και ότι αυτός ο πόλος «είναι ύψιστη ευθύνη όσων δυνάμεων εννοούν πραγματικά ότι θέλουν μία προοδευτική στροφή στην χώρα». Με αφορμή τις εκλογές στα Επιμελητήρια σχολίασε ότι θα είναι ευχής έργον να συγκροτηθούν προοδευτικά μέτωπα που θα πλειοψηφήσουν.

Μίλησε και για το κόστος της ενέργειας, λέγοντας ότι «είναι πρωτοπόρα η ΔΕΗ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κούρσα της ανόδου των τιμών ενέργειας, εδώ πρέπει να υπάρξει ένα με μέτωπο απέναντι στην ακρίβεια». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από καιρό διατυπώσει μια σειρά από προτάσεις που είχαν ήδη σπεύσει από το 2022 και με βάση την ανακοίνωση της Κομισιόν τότε να υιοθετήσουν άλλες χώρες. «Και τα κέρδη πρέπει να φορολογηθούν και διατίμηση στο κέρδος πρέπει να μπει και να τολμήσουμε να επαναφέρουμε την ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο για να πιέζονται οι τιμές προς τα κάτω και να μην εκτοξεύονται απλώς οι αμοιβές των golden boys», είπε μεταξύ άλλων. Επίσης αναφέρθηκε συγκρατημένα και στις εσωκομματικές εξελίξεις όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «ήταν ένα αποτέλεσμα καθαρό, υπάρχουν προβλέψεις στο καταστατικό μας για όλα και νομίζω ότι από όλες τις πλευρές μπορούν και πρέπει να γίνουν βήματα για να υπάρξει ηρεμία και πολιτικοποίηση της συζήτησης», είπε ο Ν. Παππάς, ερωτηθείς τι κατά τη γνώμη του έπαιξε ρόλο και υπήρξαν τα 163 «ναι» στην ΚΕ υπέρ της πρότασης μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη.

«Όλοι έχουν να προσφέρουν, το κόμμα για να πετύχει τους στόχους του πρέπει να αποτελεί ένα αποτελεσματικό συνδυασμό και της συσσωρευμένης πείρας και της φρεσκάδας της οποίας χρειάζεται ένα ακόμα για να αναπτυχθεί, να οικοδομήσει τις συμμαχίες του και να πλειοψηφήσει», ανέφερε.

Στο ερώτημα αν ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή βουλευτών που εγκατέλειψαν το κόμμα, όπως οι βουλευτές που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά, αν δεν επανεκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης, ανέφερε ότι «για τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι και το μεγάλο αγκάθι είναι ότι υπήρξαν αποχωρήσεις και δυστυχώς πήραν και τις έδρες υπό μάλης και αποχώρησαν κάποιοι. Αυτό δεν είναι μία καλή προϋπόθεση για να υπάρξουν συζητήσεις και σύγκλισης, είναι μία πληγή ηθική και πολιτική».

Ερωτηθείς αν η δυνητική προοδευτική συνεργασία για την οποία μιλά αφορά και το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως του προσώπου που θα εκλεγεί στην ηγεσία του, ο κ. Παππάς είπε μεταξύ άλλων ότι «τις παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιγράψει στην συλλογική του απόφαση το ζήτημα της μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συνεργασίας και συμμαχίας. «Συνεπώς το ερώτημα αφορά άλλους και είναι προφανές ότι θεμέλιο μιας τέτοιας πρακτικής ή τέτοιων πρωτοβουλιών θα πρέπει να υπάρχει και στην κοινωνία και στην Βουλή…», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx