ΗΠΑ και Ισπανία απορρίπτουν τις κατηγορίες πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Μαδούρο

ΗΠΑ και Ισπανία απορρίπτουν τις κατηγορίες πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Μαδούρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ισπανία απέρριψαν τους ισχυρισμούς της Βενεζουέλας ότι η CIA, σε συνεργασία με την ισπανική υπηρεσία πληροφοριών, σχεδίαζαν τη δολοφονία του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, ο Ντιοσντάδο Καμπέγιο, υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε νωρίτερα τη σύλληψη τριών Αμερικανών, δύο Ισπανών και ενός Τσέχου, κατηγορώντας τους ως μισθοφόρους που συμμετείχαν σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Ο Καμπέγιο δήλωσε ότι η CIA ηγείται αυτής της επιχείρησης.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι κρατείται ένας Αμερικανός στρατιωτικός, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της Βενεζουέλας, ενώ η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε επίσημες εξηγήσεις από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx