Τέσσερις νεκροί από τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία

Τέσσερις νεκροί από τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 έχουν τραυματιστεί, από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην κεντρική και βόρεια Πορτογαλία, όπως μετέδωσε σήμερα το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 48 ενεργές πυρκαγιάς στην ηπειρωτική Πορτογαλία για την κατάσβεση των οποίων έχουν κινητοποιηθεί 5.000 πυροσβέστες. Μόνο στο Αβέιρο, οι φλόγες έχουν κάψει περισσότερα από 100.000 στρέμματα δάσους και θαμνώδους βλάστησης τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο διοικητής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών και πολιτικής προστασίας, Αντρέ Φερνάντες, δήλωσε χθες πως οι φλόγες στο Αβέιρο μπορεί να κάψουν άλλα 200.000 στρέμματα. Οι αρχές έχουν κλείσει αρκετούς αυτοκινητόδρομους συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος του κύριου αυτοκινητόδρομου που ενώνει τη Λισαβόνα με το Πόρτο, και ανέστειλαν τις σιδηροδρομικές συνδέσεις σε δύο σιδηροδρομικές γραμμές στη βόρεια Πορτογαλία.

Τέλος, η πορτογαλική κυβέρνηση ζήτησε χθες βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, με την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα να στέλνουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη η κάθε μία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx