ΗΠΑ: Η Κάμαλα συγκέντρωσε 27 εκατ. σε ένα δείπνο δωρητών στη Νέα Υόρκη!

Εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε 27 εκατ. δολάρια σε ένα δείπνο δωρητών στη Νέα Υόρκη!

Με την προεκλογική καμπάνια στις ΗΠΑ να εισέρχεται σε μια κρίσιμη φάση ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, η Κάμαλα Χάρις προηγείται σαφώς του Ντόναλντ Τραμπ στη συγκέντρωση χρημάτων από δωρητές.

Tον περασμένο μήνα η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και Δημοκρατική προεδρική υποψήφια «μάζεψε» τρεις φορές περισσότερα από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα – και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις – παίζουν τεράστιο ρόλο στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και οι υποψήφιοι δαπανούν στις πολιτείες-κλειδιά τεράστια ποσά σε διαφημίσεις και στις δράσεις των επιτελών και συνεργατών τους, πέραν του ότι τα έσοδα από τις δωρεές θεωρούνται -αν και όχι πάντα μετά βεβαιότητος – δείγμα της δημοτικότητας του ενός ή του άλλου. Κι η Χάρις έχει εν προκειμένω σαφές προβάδισμα.

Όπως έγινε γνωστό το Σαββατοκύριακο η Δημοκρατική προεδρική υποψήφια κι ο υποψήφιος αντιπρόεδρός της Τιμ Ουόλτς συγκέντρωσαν τον Αύγουστο 257 εκατ. δολάρια από δωρεές, όπως προκύπτει, σύμφωνα με τον Guardian, από στοιχεία της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα οι αντίπαλός της, Τραμπ μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τζέι Ντ. Βανς και τη Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή συγκέντρωσαν 85 εκατ, δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FEC οι Δημοκρατικοί έχουν στο ταμείο τους για την προεκλογική καμπάνια 286 εκατ. δολάρια και οι Ρεπουμπλικανοί 214.

Πάντως οι αριθμοί, αλλάζουν διαρκώς με τη Χάρις να εμφανίζεται την Κυριακή σε ένα δείπνο δωρητών στη Γουόλ Στριτ της Νέας Υόρκης και να ενισχύει το ταμείο της με 27 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που συγκέντρωσε σε μια μέρα αφότου ανέλαβε την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών από τον Τζο Μπάιντεν.

Τα εισιτήρια για την εκδήλωση εξαντλήθηκαν και η Χάρις αξιοποίησε την ευκαιρία για να προκαλέσει τον Τραμπ σε μια νέα τηλεμαχία τονίζοντας ότι το χρωστούν στους ψηφοφόρους. Αλλά ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος αρνείται πεισματικά. «Είναι πια πολύ αργά» είπε ο Τραμπ το Σάββατο σε προεκλογική του συγκέντρωση στο Ουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx