Λίβανος: 182 νεκροί και 727 τραυματίες από τα σημερινά πλήγματα του Ισραήλ

Λίβανος: 182 νεκροί και 727 τραυματίες από τα σημερινά πλήγματα του Ισραήλ
epa11618482 Israeli emergency teams work at the scene of a missile strike on a residential neighbourhood in Kiryat Bialik, northern Israel, 22 September 2024. The Israeli military said that about 85 projectiles were identified crossing from Lebanon into several areas in northern Israel on 22 September. Some of the shells were intercepted, and fallen projectiles were located in Kiryat Bialik, Tsur Shalom and Moreshet, igniting fires in the area, the statement added. Following the attack on northern Israel the Israel Defense Forces (IDF) said it conducted strikes against Hezbollah targets in Lebanon. EPA/ABIR SULTAN

Σε τουλάχιστον 182 ανέρχονται οι νεκροί και σε 727 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ιατρικό προσωπικό, στις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες από τα σημερινά πλήγματα. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα χαράματα μέχρι το μεσημέρι είχε πλήξει «300 θέσεις» και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να “σταματήσει το Ισραήλ από το σχέδιό του να αφανίσει τον Λίβανο και να μεταβάλει την περιοχή σε νέα Γάζα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx