ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισραήλ: Δεν σχεδιάζουμε εισβολή στον Λίβανο – Τί πυραύλους χρησιμοποίησε η Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Δεν επιδιώκουμε χερσαία εισβολή στον Λίβανο – Τί πυραύλους χρησιμοποίησε η Χεζμπολάχ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα στη Βηρυτό το μεσημέρι της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με λιβανικές πηγές ασφαλείας που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ, ο θεωρούμενος ως επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης.

Ο διοικητής της μονάδας της Χεζμπολάχ ονομάζεται Ιμπραχίμ Κουμπάϊσι, σύμφωνα με τις πηγές. Εκτός από το διοικητή της Χεζμπολάχ, τουλάχιστον άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα, ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου.

 

Το Ισραήλ δεν είναι πρόθυμο να ξεκινήσει χερσαία εισβολή οπουδήποτε, έκανε σαφές ο Ισραηλινός πρεσβευτής του ΟΗΕ, τη στιγμή που παρατηρείται επικίδυνη όξυνση στη Μέση Ανατολή με τις εκατέρωθεν βολές με τη Χεζμπολάχ να συνεχίζονται δίχως τέλος. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ δηλώνει ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε ιδέες για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στον Λίβανο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. «Δεν είμαστε πρόθυμοι να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε χερσαία εισβολή οπουδήποτε», τόνισε. «Προτιμούμε μια διπλωματική λύση», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε προηγουμένως ότι ο ισραηλινός στρατός θα εξακολουθήσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα συνεχίζονται. «Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ. Και λέω στον λαό του Λιβάνου: ο πόλεμός μας δεν στρέφεται εναντίον σας, είναι κατά της Χεζμπολάχ» είπε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

Η Χεζμπολάχ

Η σιιτική παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση του Λιβάνου σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «αυτοί που δέχονται επίθεση, δικαιούνται να αντεπιτεθούν», κάτι που διεθνή μέσα ενημέρωσης εκλαμβάνουν ως ανακοίνωση κήρυξης πολέμου στο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ, ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών Fadi προς το ισραηλινό έδαφος, ενός ισχυρότερου όπλου, μεγαλύτερης εμβέλειας, όχι όμως και ακριβείας. Είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί τους πυραύλους Fadi από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το ιρανικό πρακτορείο Mehr, επικαλούμενο τη σιιτική οργάνωση, περιέγραψε μια ρουκέτα εδάφους-εδάφους πολλών χρήσεων. Η Fadi-1 έχει μήκος 6 μέτρα, διαμέτρημα 220 χιλιοστών, με γόμωση 83 κιλών και εμβέλεια 70 χιλιομέτρων. Η Fadi-2, την οποία χρησιμοποίησε η Χεζμπολάχ την Κυριακή, είναι ιδίων διαστάσεων αλλά το φορτίο της φτάνει τα 170 κιλά και η εμβέλειά της τα 100 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Έλιοτ Τσάπμαν, ειδικό της ιδιωτικής, βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών Janes, η μη τηλεκατευθυνόμενη ρουκέτα μοιάζει με τη συριακή Khaibar των 302 χιλιοστών, η οποία με τη σειρά είναι μια εκδοχή της κινεζικής WS-1. Η ρουκέτα διακρίνεται καθαρά σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο η Χεζμπολάχ, όπου εικονίζονται μαχητές της μέσα σε μεγάλες, φωτισμένες σήραγγες, σκαμμένες στον βράχο, καθώς και μια καταπακτή όπου υπάρχει ένας μεγάλος εκτοξευτήρας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πού κατασκευάζονται αυτές οι ρουκέτες, στον Λίβανο ή στο εξωτερικό. Άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των ρουκετών που έχει στη διάθεσή της η Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με διάφορες, αξιόπιστες εκτιμήσεις, η οργάνωση έχει χιλιάδες, μη τηλεκατευθυνόμενες ρουκέτες διαφόρων τύπων, ικανές να πλήξουν στόχους σε ακτίνα 45-200 χιλιομέτρων.

«Οι συνέπειες των ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων για τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ παραμένουν ακόμη άγνωστες», είπε ο Τσάπμαν. Σύμφωνα με το ισραηλινό κέντρο Alma, η ρουκέτα Fadi φέρει το όνομα του Φάντι Χάσαν Ταουίλ, μέλους της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε από το Ισραήλ το 1987. Ο αδελφός του, ο Ουισάμ Ταουίλ, διοικητής της δύναμης Ραντουάν της οργάνωσης, σκοτώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από ισραηλινό πλήγμα στο αυτοκίνητό του.

Έντονες αντιδράσεις

Σημειώνεται ότι, οι εντατικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Χεζμπολά σκότωσαν τουλάχιστον 550 ανθρώπους στον Λίβανο χθες Δευτέρα, ανάμεσά τους 50 παιδιά και 94 γυναίκες σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, η οποία έζησε την πιο αιματηρή ημέρα του σχεδόν ενός χρόνου ανταλλαγών πυρών στα σύνορα, παράλληλα με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «ανησυχεί πολύ σοβαρά» για τον αριθμό των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων στον νότιο και στον ανατολικό Λίβανο, που σφυροκοπήθηκαν από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο εκπρόσωπός του, καθώς η διεθνής κοινότητα φοβάται ολοένα πιο έντονα πως η κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισχυρό λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ, το οποίο υποστηρίζεται από το Ιράν, θα οδηγήσει σε περιφερειακή ανάφλεξη.

Στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό ανακοίνωσε χθες πως το Παρίσι ζήτηση έκτακτη «σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Λίβανο εντός της εβδομάδας». «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου», προειδοποίησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Τζουζέπ Μπορέλ.

Τι λένε Νετανιάχου, Μικάτι

Σε βίντεο ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε χθες τους πολίτες τους Λιβάνου να «απομακρυνθούν από επικίνδυνες ζώνες ώσπου να τελειώσει η επιχείρηση». Μέσα σε μια ημέρα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «εξουδετέρωσαν δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες και πυρομαχικά» της λιβανικής παράταξης» διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, για τον οποίο η Χεζμπολά έζησε την «πιο δύσκολη εβδομάδα από τη δημιουργία της». Ο κ. Νετανιάχου είπε πως ο στρατός του θα αλλάξει άρδην τον “συσχετισμό δυνάμεων” στα σύνορα, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια οι δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Ισραηλινοί που ζουν στον βορρά, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός του Λίβανου Νατζίμπ Μικάτι κατήγγειλε «σχέδιο καταστροφής» της χώρας του, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Έγινε «καταστροφή, σφαγή», είπε ο Τζαμάλ Μπαντράν, γιατρός σε νοσοκομείο στη Ναμπάτια (νότια). «Οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν, μας βομβαρδίζουν ακόμη κι ενώ κάνουμε διακομιδές τραυματιών», πρόσθεσε.

Χιλιάδες οικογένειες τράπηκαν σε φυγή από τους τομείς που βομβαρδίζονταν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Εκτοπισμένοι πλημμύρισαν την πρωτεύουσα και τη Σαΐντα, όπου πολλοί βρήκαν καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής. Σε σχολείο στη Σαΐντα, ο Χασάν Μπαντζάκ εξήγησε πως δεν είχε αποφασίσει να φύγει από τον τόπο του «από την έναρξη του πολέμου και των βομβαρδισμών του ισραηλινού εχθρού», από τον Οκτώβριο του 2023, όμως χθες, «όταν οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν και μας πλησίασαν, τα παιδιά φοβήθηκαν και αποφασίσαμε να φύγουμε».

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της έκανε λόγο για πλήγματα εναντίον των “κυριότερων αποθηκών” του στρατού του Ισραήλ στον βορρά καθώς και εναντίον στρατοπέδου. Νωρίς χθες βράδυ ήχησαν σειρήνες στη Χάιφα, μεγάλο λιμάνι του βόρειου τμήματος της ισραηλινής επικράτειας, τα περίχωρα του οποίου χτυπήθηκαν για πρώτη φορά από ρουκέτες της Χεζμπολά προχθές Κυριακή.

Διεθνείς αντιδράσεις

Πριν από τη Γαλλία, η Αίγυπτος ζήτησε επίσης χθες την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθεί το πώς θα λάβει τέλος «η επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση», προειδοποιώντας, όπως και η Ιορδανία, εναντίον του επαπειλούμενου «γενικευμένου περιφερειακού πολέμου». Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν “στέρεες ιδέες” για την αποκλιμάκωση, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η Ουάσιγκτον τάσσεται εναντίον χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, την ιδέα της «αποκλιμάκωσης μέσω της κλιμάκωσης», προεξοφλώντας πως δεν είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Το Ιράκ ζήτησε “κατεπείγουσα συνάντηση” αραβικών κρατών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να γίνει προσπάθεια να “σταματήσει” το Ισραήλ, που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε πως έχει βαλθεί να «οδηγήσει όλη την περιοχή στο χάος». Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν επίσης πρόσαψε στο Ισραήλ, ορκισμένο εχθρό της Τεχεράνης, πως θέλει να «διευρύνει» τον πόλεμο. Οι ΗΠΑ, ο βασικός σύμμαχος του Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο, κάλεσαν το Σάββατο τους υπηκόους τους να φύγουν εσπευσμένα από τον Λίβανο και επίσης γνωστοποίησαν πως αναπτύσσουν «μικρό αριθμό» επιπλέον στρατιωτικών στη Μέση Ανατολή. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως «εργάζεται για να υπάρξει αποκλιμάκωση».

Η Κίνα κάλεσε επίσης δικούς της υπηκόους να φύγουν από το Ισραήλ και τον Λίβανο το ταχύτερο, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε πως παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις. Προχθές Κυριακή ο κ. Γκουτέρες δήλωσε πως φοβάται ότι ο Λίβανος θα μετατραπεί σε δεύτερη Γάζα. Τον σχεδόν έναν χρόνο που διαρκούν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χεζμπολά, έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι στον Λίβανο, στην πλειονότητά τους μαχητές, όπως και πολλοί άμαχοι, και δεκάδες άλλοι στο Ισραήλ και στο κατεχόμενο υψίπεδο του Γκολάν.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζουζέπ Μπορέλ προειδοποίησε χθες Δευτέρα ότι η κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λιβανική Χεζμπολά απειλεί να βυθίσει όλη τη Μέση Ανατολή σε ολοκληρωτικό πόλεμο. «Μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σχεδόν στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου», ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, που επρόκειτο να συμμετάσχει σε συνεδρίαση των ομολόγων του της G7 στο περιθώριο των εργασιών της”«εβδομάδας υψηλού επιπέδου” της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, που τυπικά ξεκινά σήμερα. «Αν αυτή δεν είναι σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση, δεν ξέρω πώς θα την περιγράφατε», επέμεινε, αναφερόμενος ιδίως στον βαρύ απολογισμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στον Λίβανο.

Εικόνες καταστροφής

Ο Λίβανος επηρεάζεται σοβαρά από τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, Οι έντονοι βομβαρδισμοί είναι συγκεντρωμένοι εντός 12 χιλιομέτρων από τη Μπλε Γραμμή, ενώ οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές φτάνουν έως και 100 χλμ χώρα. Πληροφορίες αναφέρουν σημαντικές ζημιές στην ύδρευση το ηλεκτρικό ρεύμα του νότιου Λιβάνου, τηλεπικοινωνιακές υποδομές και δρόμους, με θύματα μεταξύ εργαζομένων συντήρησης, ιατρών, και πρώτων ανταποκριτών. Οι εχθροπραξίες έχουν επηρεάσει σημαντικά το Νότο και τη Ναμπατιέ και περιφέρειες όπως οι Bint Jbeil, Marjayoun, Saida και Sour.

Μεταξύ 8 Οκτωβρίου 2023 και 25 Ιουνίου 2024, τα αντιμαχόμενα μέρη ξεκίνησαν 6.950 επιθέσεις που περιλαμβάνουν αεροπορικές επιδρομές, επιθέσεις με drone, βομβαρδισμούς, πυροβολικό και πυραύλους, με Το Ισραήλ ευθύνεται για περίπου το 85% αυτών των επιθέσεων, και η Χεζμπολάχ και άλλες παρατάξεις που αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 15%.3.

Στις 25 Ιουλίου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέφερε ότι ο Λίβανος είχε 98.750 εκτοπισμένους. Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι (ΕΔΠ) διαμένουν σε 16 συλλογικά καταφύγια. Εκτοπισμένοι διαμένουν πλέον σε 339 δήμους. Σημειωτέον, 2.330 άτομα
είχαν επιστρέψει στις περιοχές καταγωγής τους. Τα δεδομένα μετατόπισης έδειξαν ότι 411 τοποθεσίες (χωριά ή γειτονιές) σε 23 από τις 26 συνοικίες του Λιβάνου φιλοξενούσαν εκτοπισμένους.

Επισιτιστική ανασφάλεια

Η επισιτιστική ανασφάλεια στον Λίβανο έχει επιδεινωθεί λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών και αναμένεται να επηρεάσει περίπου 1,26 εκατομμύρια ανθρώπους —σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού— από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2024, από 19% τον περασμένο χειμώνα. Οι περιοχές στο νότιο Λίβανο επηρεάζονται, ενώ οι βόρειες και ανατολικές περιοχές αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας (33-37%).

Πάνω από το 30% των παιδιών στον Βόρειο Λίβανο και στην κοιλάδα Bekaa αντιμετωπίζουν σοβαρή επισιτιστική φτώχεια. Τα κορίτσια επηρεάζονται περισσότερο (24%) από τα αγόρια (17%). Σε όλο τον Λίβανο, 277.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών αντιμετωπίζουν επισιτιστική φτώχεια, με το ένα τρίτο να ζει σε ακραίες συνθήκες. Πάνω από το 60% των παιδιών σε διάφορες περιοχές ζουν σε επισιτιστική φτώχεια: 43% στη Μπεκάα, 39% στο Βόρειο Λίβανο και 30% στη Βηρυτό. Στο όρος Λίβανος και στο Βορρά, πάνω από το 60% των παιδιών αντιμετωπίζουν επισιτιστική φτώχεια. Μεταξύ εκείνων που βρίσκονται σε άτυπους καταυλισμούς, το 51% των παιδιών από τη Συρία, το 35% των παιδιών της Παλαιστίνης και το 21% των παιδιών του Λιβάνου υποφέρουν από σοβαρή επισιτιστική φτώχεια και πείνα.

Το Υπουργείο Γεωργίας του Λιβάνου καταδ ίκασε τις επίθεσεις και κάλεσε για διεθνή παρέμβαση για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να παράσχει βοήθεια στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους εν μέσω επαναλαμβανόμενων ισραηλινών επιθέσεων. Το Συμβούλιο του Νότου του Λιβάνου ανέφερε ότι ο αγροτικός τομέας έχασε 17 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γης λόγω του ισραηλινού βομβαρδισμού, κυρίως από λευκό φώσφορο, με μακροχρόνιες επιπτώσεις. Επιπλέον, οι αγρότες δεν μπόρεσαν να μαζέψουν καλλιέργειες από 12 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γης.13 Από τις 8 Οκτωβρίου 2023 έως τις 5 Ιουνίου 2024, οι ισραηλινές επιθέσεις λευκού φωσφόρου (που είναι διεθνώς απαγορευμένοι) σε λιβανικά εδάφη οδήγησαν στο ξέσπασμα 812 πυρκαγιών.

Κλειστά για παραμένουν από τις 24 Σεπτεμβρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Τα σχολεία σε περιοχές εκτός του Νότου λειτουργούν ως συλλογικά καταφύγια και ήδη υποδέχονται τους νεοεκτοπισμένους. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μετά από μια άνοδο των εχθροπραξιών, η Διοίκηση Εσωτερικών Στρατιωτικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στο βόρειο Ισραήλ, που λειτουργούν από Κυριακή έως Παρασκευή, έχουν κλείσει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα στις 6 μ.μ.

Προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις (CAAC), Βιρτζίνια Γκάμπα, εφιστά επειγόντως την προσοχή στα δεινά των παιδιών που πλήττονται από τη βία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου: «Όταν τα μέρη σε μια σύγκρουση δεν μπορούν να βρουν κοινό έδαφος για ειρηνική επίλυση, όταν στρατιωτικοί στόχοι επισκιάζουν ανθρωπιστικές ανησυχίες και όταν ο πόλεμος ξεριζώνει ολόκληρες κοινότητες, είναι επιτακτική ανάγκη να υπενθυμίσουμε ότι η προστασία των παιδιών πρέπει να τεθεί στο προσκήνιο», είπε η Βιρτζίνια. Γκάμπα.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος ανησυχεί ιδιαίτερα από τις αναφορές για τον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων Λιβανέζων και Ισραηλινών παιδιών, καθώς και εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ΟΗΕ και καλεί όλα τα μέρη για άμεση παύση των εχθροπραξιών.

«Η βία πρέπει να σταματήσει, για χάρη των παιδιών. Τα πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα δεν πρέπει να υπερισχύουν των ζωών, της ασφάλειας και του μέλλοντος των παιδιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη Γάζα, το Ισραήλ και τον Λίβανο. Η παύση των εχθροπραξιών και ο αρχικός διάλογος είναι οι καλύτερες λύσεις για την προστασία των παιδιών από τη χρήση και την κακοποίηση από, εντός και για ένοπλες συγκρούσεις», υπενθύμισε η Βιρτζίνια Γκάμπα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Προφανως εχει στρατολογησει πολλους στο ΛΙΒΑΝΟ η ΜΟΣΑΝΤ..

1
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx