ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μπαράζ βομβαρδισμών σε Βηρυτό, Τύρο – Aπώλειες για Χεζμπολάχ, θρίλερ με Νασράλα

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Βηρυτό, Τύρο - Aπώλειες για Χεζμπολάχ, θρίλερ με Νασράλα
epa11629237 Smoke rises following an Israel strike in the southern suburbs of Beirut, Lebanon, 27 September 2024. The Israeli military (IDF) announced in a statement that they have 'carried out a precise strike on the Central Headquarters of the Hezbollah' on 27 September. The headquarters were 'intentionally built under residential buildings in the heart of the Dahyeh,' the IDF claims. EPA/WAEL HAMZEH

Την ώρα που η τύχη του Χασάν Νασράλα, ηγετικής μορφής της Χεζμπολάχ, συνεχίζει να αγνοείται το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς κατά θέσεων της Χεζμπολάχ σε Βηρυτό και Τύρο. Την ίδια στιγμή χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν άρον άρον με όποιο τρόπο μπορούν τις βομβαρδισμένες περιοχές του Λιβάνου.

Τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής σημειώθηκαν νέοι βομβαρδισμοί σύμφωνα με τις IDF. «Μετά από ακριβείς πληροφορίες του IDF, η IAF (Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία) πραγματοποίησε επιδρομές σε στρατηγικούς τρομοκρατικούς στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στην περιοχή της Βηρυτού.

Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν είναι εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων, κτίρια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση προηγμένων όπλων και βασικά κέντρα διοίκησης της τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι IDF. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ έχει διαψεύσει πως αποθηκεύει όπλα σε συγκροτήματα κατοικιών.

Ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για το αραβόφωνο κοινό, δημοσίευσε στο Χ (πρώην Twitter) χάρτη που έδειχνε την τοποθεσία των τριών κτιρίων που αποτελούσαν στόχους, καλώντας τους περίοικους σε ακτίνα 500 μέτρων να εγκαταλείψουν την περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα, ισχυρές εκρήξεις συγκλόνιζαν τη συγκεκριμένη συνοικία.

Σημειώνεται ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν επίσης θέσεις της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Τύρου. Οι IDF ανακοίνωσαν ότι ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ, και ο αναπληρωτής του, Χοσέιν Άχμεντ Ισμαήλ, σκοτώθηκαν σε ένα από τα πλήγματα των προηγούμενων ωρών.

Το απόγευμα της Παρασκευής, το Ισραήλ εξαπέλυσε ένα από τα σφοδρότερα κύματα αεροπορικών επιδρομών στη Βηρυτό εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν 91 άλλοι, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου.

Ακόμη οι IDF ανέφεραν «πλήγμα ακριβείας» στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Μάλιστα το Channel 12 μετέδωσε την εκτίμηση ότι ο Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στο χτύπημα στη Βηρυτό. «Η εκτίμηση στο Ισραήλ: Ο Νασράλα εξουδετερώθηκε» ήταν το μήνυμα που περνούσε από τους τηλεοπτικούς δέκτες.Ωστόσο, πηγή από το λιβανέζικο κίνημα διαβεβαίωνε ότι ο Χασάν Νασράλα είναι σώος.

Η επικοινωνία με την ηγεσία της Χεζμπολάχ είναι αδύνατη μετά το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφερε πηγή από το λιβανέζικο κίνημα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ομοβροντία επιθέσεων στο Βόρειο Ισραήλ

Με εκτόξευση ρουκετών εναντίον του βορείου Ισραήλ απάντησε η Χεζμπολάχ το πρωί του Σαββάτου (28.9.24) στους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς που έπληξαν τη Βηρυτό.

Σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι εξαπέλυσε μπαράζ ρουκετών Fadi-1 εναντίον του κιμπούτζ Καμπρί στη Δυτική Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ.

Όπως μεταδίδουν οι «Times of Israel», παρά τους ισχυρισμούς της σιιτικής οργάνωσης, δεν ήχησαν σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας στο Καμπρί το πρωί του Σαββάτου.

Δέκα ρουκέτες εκτοξεύτηκαν το πρωί εναντίον της περιοχής Σαφέντ, ενώ πέντε ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον περιοχών στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx