Φόνος Κέρκυρας: Τέσσερις φορές έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα θύτης και θύμα

Αιματηρό επεισόδιο στον Πειραιά με έναν νεκρό και έναν τραυματία,

Άγνωστο παραμένει τι θα απογίνει η άτυχη 11χρονη, τώρα που η 49χρονη Ρωσίδα μητέρα της σκότωσε τον 68χρονο πατέρα της. Θύτης και θύμα φέρονται να ήταν αλκοολικοί και το παιδί βίωνε συχνά ξυλοδαρμούς και άγριους καβγάδες μεταξύ των γονιών του, ώσπου ο ένας από αυτούς έφθασε στο φόνο.

Η μητέρα, που είχε καταγγελθεί για παραμέληση πολλές φορές καθώς περιφερόταν μεθυσμένη στο δρόμο, έλεγε ότι έπινε και ο άνδρας της πολύ. Επίσης έλεγε ότι την χτυπούσε συνέχεια. Η γυναίκα είχε καταγγελθεί για παραμέληση του παιδιού δύο φορές επισήμως, ενώ για ενδοοικογενειακή βία άνδρας και γυναίκα είχαν φτάσει άλλες τέσσερις φορές στο αστυνομικό τμήμα. Τις μισές φορές κατήγγειλε για βία ο άνδρας την γυναίκα και τις άλλες μισές, η γυναίκα εκείνον. Σήμερα η 49χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι τον μαχαίρωσε γιατί την πίεζε για ερωτική συνεύρεση παρά τη θέλησή της.

Ειδικά για το παιδί εξέδωσε ανακοίνωση και το “Χαμόγελο του Παιδιού”, που αναφέρει τα εξής: «Στις 19 Ιουλίου 2021 λάβαμε αναφορά, η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία Κέρκυρας για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης. Στις 11 Μαΐου 2022 το «Χαμόγελο του Παιδιού» απέστειλε κατεπείγουσα αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10 Μαΐου 2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι. Για ακόμη μία φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/ παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός».

Το θύμα βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή Πέραμα της Κέρκυρας. Η ανήλικη ήταν εκείνη που σε κατάσταση σοκ κάλεσε την αστυνομία κι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Η μάνα εν τω μεταξύ είχε πετάξει σε κάδο τα ματωμένα ρούχα τόσο τα δικά της όσο και του παιδιού, που όταν είδε μέσα στα αίματα τον πατέρα του προσπάθησε να τον βοηθήσει. Είχε προηγηθεί καβγάς που άκουσαν και οι γείτονες γύρω στις 02:00 τη νύχτα. Ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβαντίδης, ο οποίος εξέτασε τη σορό του άτυχου άνδρα, δήλωσε ότι ο θάνατος επήλθε από χτύπημα κάτω από την αριστερή κλείδα από ίσον τέμνων όργανο, τις πρώτες πρωινές ώρες. Η μαχαιριά ήταν θανατηφόρα, γιατί βρήκε αρτηρία.

Πηγή: ΕΡΤ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx