New York Times: Η Μοσάντ είχε διεισδύσει στη Χεζμπολάχ από το 2006

New York Times: Η Μοσάντ είχε διεισδύσει στη Χεζμπολάχ από το 2006

«H δολοφονία του Χασάν Νασράλα και η εξουδετέρωση υψηλόβαθμων στελεχών της Χεζμπολάχ τις τελευταίες εβδομάδες από τους Ισραηλινούς αποδίδεται στον τρομερό μηχανισμό πληροφοριών που έχει αναπτύξει το Ισραήλ, το οποίο έχει διεισδύσει βαθιά στους κόλπους της σιιτικής οργάνωσης από το 2006, μετά το τέλος του δεύτερου πολέμου του Λιβάνου το 2006», αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το Ισραήλ έχει στείλει εδώ και καιρό πράκτορες στο Λίβανο για ειδικές αποαστολές.Με τις πληροφορίες τους, καθοδηγήθηκαν στα χτυπήματα κατά της Χεζμπολάχ τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τον βομβαρδισμό του αρχηγείου της στη νότια Βηρυτό με βόμβες 900 κιλών -βομβαρδισμό που σκότωσε τον αρχηγό της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα αλά και τον υπαρχηγό.

«Η διείσδυση της Μονάδας 8200 της υπηρεσίας πληροφοριών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στη Χεζμπολάχ διευκόλυνε και τις αμερικανικές υπηρεσίες, στις οποίες διαβίβαζε πληροφορίες που ειχαν ως αποτέλεσμα την αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020», γράφει το ρεπορτάζ των New York Times. Με διείσδυση και παραπληροφόρηση οι Ισραηλινοί κατάφεραν σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα να τοποθετήσουν και τα εκρηκτικά στα μπίπερ και στα γουόκι τόκι που είχε παραγγείλει η Χεζμπολάχ. Και άλλα μέσα πάντως έχουν γράψει για διείσδυση της Μοσάντ ή αμερικανικών υπηρεσιών και στους Φρουρούς της Επανάστασης μέσα στο Ιράν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx