Μητσοτάκης: Το ότι μιλάμε με τον Ερντογάν, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα

Μητσοτάκης: Το ότι μιλάμε με τον Ερντογάν, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα

Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εβδομαδιαία ανάρτηση που κάνει στο Facebook ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όπως κάνει κάθε Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εκτενή αναφορά στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και στις επαφές που είχε εκεί, αλλά και στο κυβερνητικό έργο, στην ψήφο των αποδήμων και άλλα θέματα. Για τα ελληνοτουρκικά, που τα αναφέρει στο τέλος, γράφει τα εξής:

«Και κλείνω το κεφάλαιο ΗΠΑ με τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο Ερντογάν, την 6η μέσα σε ένα χρόνο. Ξαναλέω, το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα. Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε “στο ζύγι” ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συμφωνήσαμε για στενότερη συνεργασία στο μεταναστευτικό και για νέα συνάντηση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στις αρχές του 2025».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx