Στο Ιράν ο Ρώσος πρωθυπουργός – Στον Λίβανο ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Στο Ιράν ο Ρώσος πρωθυπουργός – Στον Λίβανο ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα το Ιράν και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Μασούντ Πεζεσκιάν, ανακοίνωσε η Μόσχα.

Θα συζητηθούν όπως ανακοινώθηκε η κατάσταση στην περιοχή, αλλά και «τα κοινά σχέδια για μεταφορές μεγάλης κλίμακας, ενεργειακές συνεργασίες και άλλα θέματα». Ο Μισούστιν θα έχει επίσης συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο του Ιράν Μοχαμάντ Ρεζά Αρέφ. Ο Πεζεσκιάν θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της συνόδου των BRICS που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Καζάν. Ένα διμερές ζήτημα που δεν αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις, καθώς οι Ιρανοί διαψεύδουν ότι υπάρχει θέμα, είναι η μεταφορά ιρανικών drones και πυραύλων στη Ρωσία, κάτι που επισήμως έχει διαψευσθεί, εντούτοις ήδη η Δύση έχει επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν για τον εξοπλισμό που φέρεται να παρέχει η χώρα στη Ρωσία.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό πήγε χθες το βράδυ στον Λίβανο, όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να πλήττει πολλούς στόχους στη χώρα αυτή. Θα μείνει και απόψε.εκεί και απόψε «συζητώντας κυρίως ανθρωπιστικά ζητήματα», όπως ανάφερε γενικόλογα το γραφείο του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx