Πάνω από 200 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν στο Ισραήλ – Σειρήνες ηχούν παντού

Πάνω από 200 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν στο Ισραήλ – Σειρήνες ηχούν παντού

Το Ιράν ξεκίνησε πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ το απόγευμα της Τρίτης (02/10/2024) με τις σειρήνες να ηχούν σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το IDF.

Eν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, πολυβόλα ακούγονται στην Βηρυτό και τεκμαίρεται ότι η ιρανική επίθεση έγινε σε συντονισμό με επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Οι ΗΠΑ, που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να αποτρέψουν τη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, είχαν προειδοποιήσει σήμερα για επικείμενη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ και είχαν ζητήσει από τους πολίτες τους να αναζητήσουν καταφύγια.

«Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις βάσει των οποίων το Ιράν προετοιμάζεται να διεξάγει μια επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους» εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σε μια δήλωση προς το AFP, την οποία έκανε υπό καθεστώς ανωνυμίας.

 

Η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν εναντίον του Ισραήλ αναμενόταν να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη του Απριλίου. Τότε είχαν εκτοξευθεί μεν 300 πύραυλοι,αλλά δεν βρήκαν κανέναν ανθρώπινο στόχο και είχαν καταρριφθεί σχεδόν όλοι. Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του Χασάν Νασράλα «δεν θα είναι μάταιος» και ο αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Ρεζά Αρέφ προειδοποίησε ότι θα οδηγήσει στην «καταστροφή» του Ισραήλ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx