Άρχισε η δίκη μάνας και αδελφής για το φόνο της 23χρονης Φαίη που βασανίστηκε ενώ ήταν έγκυος

Άρχισε η δίκη μάνας και αδελφής για το φόνο της 23χρονης Φαίη που βασανίστηκε ενώ ήταν έγκυος

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή τους, οι τρεις γυναίκες που φέρεται να ευθύνονται για τον άγριο βασανισμό και τελικά τον θάνατο της 23χρονης εγκύου Φαίης Μπακογιώργου, από πνευμονικό οίδημα, κάθισαν χτες τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η δίκη θα διαρκέσει πολλούς μήνες, καθώς μόνον οι μάρτυρες της υπόθεσης , ξεπερνούν τους 30. Κατηγορούμενη είναι 64χρονη μητέρα του θύματος, η 23χρονη αδελφή της νεκρής και η 66χρονη σπιτονοικοκυρά τους. Η “οικογένεια” της άτυχης Μπακογιώργου ζούσε στην Κυψέλη, όπου φιλοξενούνταν και τα δύο της παιδιά. Οι δύο ηλικιωμένες αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος της νέας κοπέλας, όμως η αδερφή της, ομολόγησε ότι εκείνη την βασάνισε μέχρι θανάτου. Οι ισχυρισμοί των δύο άλλων γυναικών δεν έπεισαν τους δικαστικούς κατά την ανάκριση και ως εκ τούτου προφυλακίσθηκαν όλες.

Βαρύνονται με τις κατηγορίες για πρόκληση ανθρωποκτονίας από πρόθεση διά ενέργειας και με παράλειψη, για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (την εξέδιδαν), για βίαιη διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης αδύναμου ατόμου και άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της άτυχης κοπέλας βρέθηκε το πρωί της 21ης Οκτωβρίου του 2021 από κατοίκους της Κυψέλης τυλιγμένη σε κουβέρτα. Το επόμενο πρωί, η μητέρα της Φαίης, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή της. Οι αστυνομικοί συνέδεσαν αμέσως τις δύο υποθέσεις.

Από την ιατροδικαστική έκθεση, προέκυψε ότι η νεαρή πέθανε από πνευμονικό οίδημα και ότι βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ξεκίνησαν έρευνες που κράτησαν δύο ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν προανακριτικά αλλά και εν συνεχεία, στην κύρια ανάκριση, η Φαίη κακοποιείτο συστηματικά όπως και τα δύο ανήλικα παιδιά της, μέσα στο διαμέρισμα της οδού Δροσοπούλου. Την χτυπούσαν, την υποχρέωναν να επαιτεί αλλά και να εκδίδεται, με τις συγγενείς της κανα καρπούνται το “εισόδημα” από την πορνεία.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα, είναι πλήρως αιτιολογημένο και εμπεριστατωμένο. Οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί είναι καλά τεκμηριωμένες και υπάρχει αποδεικτικό υλικό. Έχουμε 31 μάρτυρες και δύο επιπλέον ιατροδικαστές. Είμαι βέβαιη πως θα λάμψει η αλήθεια και θα δικαιωθεί η ψυχή της κοπέλας που έζησε την κόλαση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί η Φαίη πέθαινε κάθε μέρα!» τόνισε η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου που παρίσταται ως πολιτική αγωγή.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx