ΣΙΝΕΜΑ

“Μικροί Ήρωες Σε Δράση”: Μία ιδανική ταινία για παιδιά

“Μικροί Ήρωες Σε Δράση”: Μία ιδανική ταινία για παιδιά

Μικροί Ήρωες Σε Δράση | Buffalo Kings
2024 | 93’ | Ισπανία | Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων | TFG

Η Μαίρη και ο Τομ, είναι δύο αχώριστα ορφανά αδέρφια από την Ιρλανδία, που φτάνουν στην Νέα Υόρκη και ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με τρένο διασχίζοντας την Άγρια Δύση, όπου θα γνωρίσουν έναν ξεχωριστό καινούριο φίλο που θα τους αλλάξει την ζωή για πάντα.

Οι μικροί ήρωες σε δράση είναι μια ιδανική επιλογή για τα παιδιά και μια υπέροχη ευκαιρία για να ανοίξετε έναν διάλογο μαζί τους.

Με συμμάχους την περιέργεια, την ομαδική δουλειά και τη φιλία, θα έρθουν αντιμέτωποι με τρομερούς αντιπάλους, θα συναντήσουν απρόσμενους φίλους, απροσδόκητους ήρωες και θα μπλέξουν σε απίστευτες περιπέτειες στην αναζήτησή τους για ένα νέο σπίτι.

Το ισπανικό animation του Pedro Solis Garcia είναι μια ευχάριστη έκπληξη όσον αφορά τη δυνατότητα που παρέχει στους γονείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους παρακολουθώντας μια ταινία. Η ιστορία που αφηγείται είναι απρόσμενα γειωμένη και μοιάζει βγαλμένη από κάποιο κλασικό παιδικό βιβλίο – διόλου τυχαία βασίζεται σε μια πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους του ίδιου σκηνοθέτη.

Το τοπίο της άγριας δύσης είναι ένα διαχρονικά γοητευτικό σκηνικό και είναι η αφετηρία για τις περιπέτειες που αντιμετωπίζουν τα δύο αδέρφια της ιστορίας, δύο χαρακτήρες που λειτουργούν με την παιδική απλότητα της ηλικίας τους, όπου το συναίσθημα και η καρδιά παίρνουν το πάνω χέρι. Οι ποιότητες που προβάλλει είναι σύγχρονες: είναι σαφές πως οι σεναριογράφοι απευθύνονται σε παιδιά της τωρινής γενιάς, σέβονται τη νοημοσύνη τους και στήνουν μια όμορφη και ενδιαφέρουσα αφήγηση όπου η αγάπη, η κατανόηση και η συμπερίληψη δημιουργούν κάτι όμορφο και γοητευτικό.

Χωρίς να τραβάει τα βλέμματα πάνω στο στοιχείο αυτό, η ταινία διαθέτει ως κεντρικό χαρακτήρα ένα παιδί με κινητική παράλυση, το οποίο χειρίζεται με τρόπο δεξιοτεχνικό. Όσο μεγάλη ευαισθησία κι αν έχει, η ταινία δεν αφήνεται να παρασυρθεί από συναισθηματισμό και ακολουθεί πιστά την οπτική των ανήλικων πρωταγωνιστών της, οι οποίοι είναι εύκολο να αγαπηθούν από τα παιδιά.

Η ιστορία είναι ιδιαίτερα απλή αλλά εντάσσει αρκετές διαφορετικές καταστάσεις που μπορούν να βρεθούν στο σκηνικό της, όπως ινδιάνους, ληστές τρένων και το ιππικό, που αντιμετωπίζουν οι μικροί ήρωες και διαθέτει ένα υψηλής ποιότητας ψηφιακό σχέδιο που έχει μια όμορφη ισορροπία μεταξύ του ρεαλιστικού τοπίου και του πιο τυπικού σχεδιασμού των ανθρώπινων χαρακτήρων. Η δράση είναι αρκετά περιορισμένη σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε από μια κατεξοχήν παιδική ταινία, αλλά διαθέτει ψυχή, είναι καλόκαρδη και επιδιώκει να παρουσιάσει αξίες σεβασμού και ισότητας χωρίς ποτέ να καταφεύγει σε διδακτισμό και νουθεσίες. Είναι μια ιδανική επιλογή για τα παιδιά και μια υπέροχη ευκαιρία για να ανοίξετε έναν διάλογο μαζί τους.

Σκηνοθεσία: Juan Jesus Garcia Galocha, Pedro Solis Garcia
Σενάριο: Jordi Gasull, Javier Lopez Barreira
Ελληνική μεταγλώττιση: Μαρία Κάνθερ, Άρης Κυπριανού, Βίκυ Γεωργιάδου, Σαββίνα Γεωργίου, Πέτρος Κονόμου, Μιχάλης Καζάκας, Μαριλένη Σταύρου, Γιάννης Καραούλης, Ανδρέας Αραούζος

 


 

Σε συνεργασία με το filmy

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx