Σκότωσαν σαν “προδότη” τον υπεύθυνο για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Σκότωσαν σαν “προδότη” τον υπεύθυνο για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια
ZAPORIZHZHIA, UKRAINE - AUGUST 11: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) A screen grab from a video released by Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy shows a fire broke in Zaporizhzhia nuclear power plant in Zaporizhzhia, Ukraine on August 11, 2024. A fire broke out Sunday in Europe's largest nuclear power plant, located in southern Ukraine, with Ukraine and Russia trading blame over the incident. 'Six units in the power plant are in cold shutdown, there is no explosion or other danger,' the Russian-installed regional governor of Zaporizhzhia, Yevgeny Balitsky, said in a written statement. (Photo by Ukrainian Presidency / Handout/Anadolu via Getty Images)

Ουκρανοί και Ρώσοι ανακοίνωσαν σήμερα χωριστά ότι σκοτώθηκε σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο “στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια”. Ο σταθμός ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR), «η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στοίχισε σήμερα το πρωί τη ζωή στον Αντρίι Κορότκι, υπεύθυνο για την ασφάλεια του σταθμού της Ζαπορίζια. Ο Κορότκι συνεργάσθηκε αυτοβούλως με τους Ρώσους εισβολείς και κάρφωνε φιλοουκρανούς εργαζομένους του σταθμού, συμμετέχοντας έτσι στην καταπίεση του προσωπικού από τις δυνάμεις κατοχής».

Η GUR δημοσιοποίησε μέσω του Ίντερνετ ένα βίντεο κακής ποιότητας στο οποίο εικονίζεται ένα λευκό SUV να κινείται με μικρή ταχύτητα πριν εκραγεί, σκορπίζοντας παντού τριγύρω συντρίμμια. Οι αρχές του σταθμού της Ζαπορίζια, επιβεβαίωσαν ότι ο Κορότκι σκοτώθηκε σε «τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε από το καθεστώς του Κιέβου». Ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού Γιούρι Τσερνίτσουκ κατήγγειλε «την απολύτως ανεύθυνη επίθεση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι το θύμα ήταν κατά το παρελθόν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Ενεργκοντάρ, της ουκρανικής πόλης που ελέγχεται πλέον από τη Ρωσία και στην οποία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός. Από το Φεβρουάριο του 2022 που άρχισε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας στα κατεχόμενα εδάφη ή και στην ίδια τη Ρωσία με στόχο άτομα που σχετίζονται με τον κρίσιμο πυρηνικό σταθμό.

Πηγή: Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx