Παλαιστίνιοι: Ο Ιωνάς είχε επιλέξει να υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό – Ο Άδωνις στεκόταν στο πλευρό μας όταν ήταν στο ΛΑΟΣ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ Αβίβ – Συγκινεί ο πατέρας του Ίωνα Καρούση

Στο γεγονός ότι ο αδικοχαμένος από την επίθεση δύο Παλαιστινλιων στο Τελ Αβίβ, Ιωνάς Καρούσης, υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό, αν και είχε τη δυνατότητα απαλλαγής αν υπηρετούσε στον ελληνικό, αναφέρεται σε συνέντευξή του στο ethnos.gr, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος, Αχμέτ Χασάν.

Αναφερόμενος στην ανάρτηση της Παροικίας για τον Ιωνά, η οποία προκάλεσε οργισμένη ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Χασάν σημειώνει ότι «στην ανάρτησή της η Παλαιστινιακή Παροικία τόνιζε ότι λυπάται, για όποιον άνθρωπο χάνει τη ζωή του, ακόμα και αν έχει υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, που είναι μια πολεμική μηχανή που προχωρεί σε γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις. Ο Ιωνάς υπηρέτησε σε έναν στρατό που ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και σήμερα. Γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις. Ναι, ήταν περαστικός από το σημείο, όμως και στη Γάζα έχουν χαθεί 40.000 αθώοι», αναφέρει.

Προσθέτει όσον αφορά στην στράτευση, ότι «όποιος επιλέγει να υπηρετεί στον ισραηλινό στρατό, είναι συνένοχος και πολλοί Ισραηλινοί αρνούνται να υπηρετήσουν. Ο Ιωνάς επέλεξε να υπηρετήσει σε αυτήν την πολεμική μηχανή, αν και είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει, ιδίως από τη στιγμή που θα μπορούσε να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό και να απαλλαχθεί από τη θητεία του στον ισραηλινό. Ακόμα και στο Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας να υπηρέτησε, έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, εφόσον έκανε τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό. Στο πλαίσιο αυτό η ανάρτησή μας αναδείκνυε κάποια πράγματα, ότι, δηλαδή, δεν ήταν όλοι αθώοι. Εξάλλου, στην ανάρτησή μας αναφέραμε ότι λυπόμαστε για οποιονδήποτε άνθρωπο χάνει τη ζωή του, ακόμα και αν έχει υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό», τόνισε ο κ. Χασάν.

Στο ερώτημα του ethnos.gr, ότι οι δράστες της επίθεσης στο Τελ Αβίβ πυροβολούσαν αδιακρίτως πολίτες, οπότε δεν ήξεραν αν τα θύματά τους ήταν, για παράδειγμα, τουρίστες ή ξένοι υπήκοοι που βρέθηκαν για κάποια δουλειά στο Ισραήλ και άρα δεν θα είχαν υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, ο κ. Χασάν απάντησε:

«Υπάρχουν περίπου 40.000 αθώα θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά τα οποία βρίσκονταν στο σχολείο τους και σκοτώθηκαν από βόμβες του ισραηλινού στρατού». Σε ό,τι αφορά στην έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη στην ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος για τον Ιωνά, ο κ. Χασάν υπογράμμισε ότι η Παροικία δε θα ασχοληθεί μαζί του και δεν πρόκειται να του δώσει καμία απάντηση.

«Όταν βρισκόταν στο ΛΑΟΣ ο κ. Γεωργιάδης, ερχόταν με τους Παλαιστίνιους και διαμαρτυρόταν μαζί μας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Ο κ. Γεωργιάδης ας ασχοληθεί με το υπουργείο του, που τα έχει κάνει μπάχαλο, ας φροντίσει να βελτιώσει τα νοσοκομεία και ύστερα να υπερασπιστεί τα ισραηλινά συμφέροντα. Δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Δεν θα βγάλουμε κάποια ανακοίνωση σε βάρος του, διότι δεν χρειάζεται να δώσει κανένας περαιτέρω σημασία στον άνθρωπο αυτόν», κατέληξε ο κ. Χασάν.

Πηγή: ethnos.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx