Δεν έχει εντοπισθεί ο φερόμενος ως διάδοχος του Νασράλα

Δεν έχει εντοπισθεί ο φερόμενος ως διάδοχος του Νασράλα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι εξακολουθούν να αναζητούν χωρίς να μπορουν να εντοπίσουν στον Χασέμ Σαφιεντίν, που θεωρείται από πολλούς ότι είχε ήδη ορισθεί ως διάδοχος του δολοφονημένου Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που πραγματοποιεί από χθες το Ισραήλ κατά στόχων στα νότια προάστια της Βηρυτού, στους οποίους κάποιοι εκτιμούν σκοτώθηκε ο Σαφιεντίν, εμποδίζουν και τα συνεργεία διάσωσης από την πραγματοποίηση ερευνών. Σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες πάνω από 28 διασώστες και ο Λίβανος καταγγέλλει ότι το Ισραήλ στοχοποιεί σωστικά συνεργεία.

Όπως αναφέρει το Reuters, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου, δήλωσαν ότι δεν μπορουν να εντοπίσουν τον Σαφιεντίν. Το γεγονός ότι το Ισραήλ αποδεκατίζει την ηγεσία της Χεζμπολάχ με σχετική ευκολία, δείχνει ότι υπάρχει βαθιά διείσδυση των Ισραηλινών στην οργάνωση ή σε ηγετικά κλιμάκια του Ιράν. Για τον Νασράλα το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι «ήξερε τις κινήσεις του λεπτό προς λεπτό», αλλά και οι Ιρανοί είχαν προειδοποιήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ να φύγει από τον Λίβανο, επειδή είχαν πληροφορίες για διείσδυση πληροφοριοδοτών του Ισραήλ στην οργάνωση. Ο Νασράλα όμως δεν τους άκουσε και τρεις μέρες μετά την προειδοποίησή τους, τον σκότωσαν Ισραηλινοί «με στοχευμένη επιχείρηση ακριβείας», που πάντως είχε και άλλα είκοσι θύματα, καθώς ανατινάχθηκε οικοδομικό τετράγωνο. O Σαφιεντίν, κληρικός και ξάδελφος του Νασράλα, είχε αποφύγει κάθε δημόσια εμφάνιση από την ημέρα που ειπώθηκε ότι διαδέχεται τον Νασράλα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx