ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ώρα της αλήθειας στο ΠΑΣΟΚ – Άνοιξαν οι κάλπες, πως θα γίνει η ψηφοφορία

Η ώρα της αλήθειας στο ΠΑΣΟΚ – Άνοιξαν οι κάλπες, πως θα γίνει η ψηφοφορία

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, με 950 κάλπες να ανοίγουν και να περιμένουν τους υποστηρικτές του κινήματος να αποφασίσουν για τη νέα ηγεσία.

Οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σ όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Πολίτες μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ασκούν το εκλογικό δικαίωμα στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στα 950 εκλογικά τμήματα (στην επικράτεια και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού). ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου , ‘Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Πολίτες μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ασκούν το εκλογικό δικαίωμα στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στα 950 εκλογικά τμήματα (στην επικράτεια και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού). ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Αυξημένη συμμετοχή

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέχρι στιγμής η συμμετοχή των φίλων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές παρουσιάζει αύξηση περί το 30%, σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Μέχρι τις 12 είχαν ψηφίσει 101.000 πολίτες, δηλαδή 40.000 περισσότεροι από το 2021.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ασκεί το εκλογικό δικαίωμα στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στα 950 εκλογικά τμήματα (στην επικράτεια και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού). ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ψήφισε ο Χάρης Δούκας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, πρώτους από όλους τους υποψηφίους, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις κερδίζουμε την ελπίδα».

Αισιόδοξος ο Μιχάλης Κατρίνης

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στον Πύργο Ηλείας.

«Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφασή τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο. Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας.
Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ξανά δύναμη αλλαγής και ανατροπής.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος, σε έναν αγώνα ελπιδοφόρο, σε έναν αγώνα που ο κόσμος συμμετέχει, θέλει αλλαγή» ανέφερε.

Με την κόρη της ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου

Συνοδευόμενη από την κόρη της, η Νάντια Γιαννακοπούλου βρέθηκε περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (06.10.2024) στο Περιστέρι και οι δύο τους έριξαν τις ψήφους τους για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και η κόρη της, Κατερίνα ψήφισαν μαζί. Η Νάντια Γιαννακοπούλου από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, επί της Παναγή Τσαλδάρη έστειλε το δικό της μήνυμα στους φίλους του κόμματος.

«Οι πολίτες πρέπει να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους και να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στο μέλλον ώστε η χώρα στις 14 Οκτωβρίου να έχει ισχυρή αντιπολίτευση. Σήμερα θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία. Καλώ τους πολίτες να σπεύσουν στα εκλογικά κέντρα και να σπάσουν τους μηχανισμούς, να γυρίσουν την πλάτη στα συστήματα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η κόρη μου ψήφισε για πρώτη φορά στις εσωκομματικές διαδικασίες. Είναι το γούρι μου. Καλώ τους 16αρηδες να να ψηφίσουν. Ναι, μπορούν να συμμετέχουν και πρέπει τα νέα παιδιά να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους γιατί πάντα ήταν νεανικό κίνημα».

Άννα Διαμαντοπούλου: «Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον»

«Πάμε κάλπες», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε η Άννα Διαμαντοπούλου στους πολίτες μόλις ψήφισε στις 10.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες», ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, και νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. 'Ανοιξαν στις 7 το πρωί οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού»

«Πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, που ψήφισε στις 11 το πρωί, στο Κερατσίνι.

«Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων», τόνισε μετά την ψηφοφορία και πρόσθεσε: «Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.»

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx