ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε αναζήτησή συμμαχιών Ανδρουλάκης – Δούκας – εκκρεμεί το debate

Σε αναζήτησή συμμαχιών Ανδρουλάκης – Δούκας – εκκρεμεί το debate

Σε αναζήτησή συμμαχιών ενόψει του δεύτερου γύρου βρίσκονται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας ενώ είναι σε εκκρεμότητα το μεταξύ τους debate.

Ήδη από χθες άρχισαν τα τηλεφωνήματα των δύο μονομάχων προς τους υποψηφίους που έμειναν εκτός του δεύτερου γύρου, ενώ σήμερα το πρωί στην βουλή ο Παύλος Γερουλάνος θα έχει συνάντηση στις 11.30 με τον Νίκο Ανδρουλάκη και στις 13.00 με τον Χάρη Δούκα. 

Οι 8,5 μονάδες διαφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Χάρη Δούκα του δίνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την δεύτερη Κυριακή αλλά σε καμία περίπτωση δεν του εξασφαλίζουν την επικράτηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αξιοποιεί την σταθερότητα που επιθυμεί ένα ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που τον ανέδειξε πρώτο και εμφανίζεται ως εγγυητής της ενότητας του κόμματος. Ο Χάρης Δούκας από την πλευρά του ακολουθεί πιο επιθετική τακτική καθώς πιέζεται από την διαφορά του πρώτου γύρου. Από χθες ζητά επιτακτικά debate ενώ από την πλευρά του επενδύει στην δυναμική αλλαγής που φέρει η υποψηφιότητά του. Ήδη από χθες δήλωσε ότι «το 70% επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας», για να του απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι με αυτά τα μαθηματικά «το 80% δεν θέλει τον Χάρη Δούκα για πρόεδρο».

Στο πεδίο των πιθανών συμμαχιών τώρα αν και ο Παύλος Γερουλάνος είναι πιο κοντά στα κεντροαριστερά ανοίγματα του Χάρη Δούκα έχει δηλώσει ότι οι πολίτες δεν κατευθύνονται. Από την άλλη πλευρά δήλωση με την οποία θα κλείνει το μάτι προς τον Νίκο Ανδρουλάκη αναμένεται ότι θα κάνει η Άννα Διαμαντοπούλου που φυσικά δεν στέργει την προσέγγιση με τον κεντροαριστερό χώρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης που προτιμά την αυτόνομη πορεία και την “αμφίβλευρη διεύρυνση” του ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στην κεντροδεξιά φιλομητσοτακική προσέγγιση της Άννας Διαμαντοπούλου.

Όσον αφορά το debate το θέμα άνοιξε ο Χάρης Δούκας από χθες το πρωί, λέγοντας ότι επικοινώνησε με την διεύθυνση της ΕΡΤ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε αμέσως θετικά, ωστόσο υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα για να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος. Η πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την Τετάρτη που όμως ο Χάρης Δούκας έχει δημοτικό συμβούλιο και αντιπρότεινε την Παρασκευή που ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει την συγκέντρωσή του στη Αθήνα. Η Πέμπτη δεν προσφέρεται λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα που θα στερήσει την προσδοκώμενη τηλεθέαση.

Δηλώσεις Δούκα

«Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει διχασμός, αλλά αισθάνομαι ότι το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας ήταν πανίσχυρο», υποστήριξε σε πρωινές του δηλώσεις ο Χάρης Δούκας.«Μπορούμε να αλλάξουμε το μοντέλο ηγεσίας και στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα», πρόσθεσε, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα στήριζε τον Παύλο Γερουλάνο αν βρισκόταν στη θέση του. «Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Όμως, προκειμένου να πείσουμε τους πολίτες, πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς», είπε ο Χάρης Δούκας, τονίζοντας παράλληλα σε ερώτημα που δέχτηκε ότι δεν σχεδιάζει εκλογική συνεργασία κομμάτων, στην περίπτωση που εκλεγεί ως πρόεδρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx