ΣΧΟΛΙΟ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Γιατί Χαίρομαι και γιατί δεν χαίρομαι

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Γιατί Χαίρομαι και γιατί δεν χαίρομαι, Γιάννης Πανούσης
Μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του κόμματος για την ανάδειξη νέου προέδρου, Ναύπλιο, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. 'Ανοιξαν στις 7 το πρωί οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Είναι αλήθεια ότι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα στο τέλος σού αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση, είτε γιατί θεωρείς ότι χάθηκε μία ευκαιρία ανανέωσης, είτε γιατί πιστεύεις ότι πάλι νίκησαν “οι άλλοι”.

Σε κάθε περίπτωση… Χαίρομαι όταν [δηλώνουν ότι] κέρδισαν άπαντες: Άλλος γιατί ήρθε πρώτος, άλλος γιατί πήγε καλύτερα απ’ ό,τι πίστευε, άλλος γιατί έχασε εκείνος που μισούσε περισσότερο. Δεν χαίρομαι όταν επι-χαίρονται οι κρυμμένοι πίσω από τις κουρτίνες, οι σκιές των μαγειρίων, οι αόρατοι παίκτες των εξαρτήσεων.

Χαίρομαι όταν η βάση τιμωρεί τους δήθεν ‘κορυφαίους’ για την αλαζονεία τους Δεν χαίρομαι όταν τα δεκανίκια γίνονται δεκανείς και οι αστράτευτοι δίνουν εντολές σαν στρατηγοί.

Χαίρομαι για την συμμετοχή, αλλά…

Χαίρομαι που οι δημοσκόποι και οι κουκιομέτρες δεν μπορούν να σταθμίσουν τους αστάθμητους παράγοντες της ψήφου [θυμός, έλλειψη εμπιστοσύνης, τιμωρία κλπ]. Δεν χαίρομαι όταν ο πολίτης γίνεται θλιβερός κομπάρσος και αμνήμων, ως προς το σκοτεινό παρελθόν του “πουλέν του”.

Χαίρομαι που νέοι άνθρωποι πάνε να ψηφίσουν, νομιμοποιώντας το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κομματικό πολίτευμα. Δεν χαίρομαι που οι περισσότεροι υποψήφιοι λένε τις ίδιες αερολογίες, δίχως ίχνος αυτοκριτικής.

Χαίρομαι που πολλοί διεκδικούν την αρχηγία, εκφράζοντας διαφορετικές ιδεολογικές εκδοχές ή κομματικές “γραμμές”. Δεν χαίρομαι μ’ εκείνους που βάζουν υποψηφιότητα για το show ενός μήνα ή για μια εγγραφή μελλοντικής υποθήκης[sic].

Και μετά τις εκλογές;

Χαίρομαι όταν οι πολίτες δηλώνουν ότι έριξαν την ψήφο τους με αίσθημα ευθύνης. Δεν χαίρομαι με τους υποψήφιους που κάνουν ανεύθυνες εξαγγελλίες, εν γνώσει ότι δε μπορούν να τις τηρήσουν. Χαίρομαι με τους ηττημένους που δείχνουν μεγαλοψυχία. Δεν χαίρομαι με τους μικρόψυχους και τους ριψάσπιδες που μετατρέπουν τη διαφωνία σε προσωπικό καπρίτσιο.

Προφανώς ο καθένας θα βρει το δικό του ισοζύγιο ανάμεσα στο ‘’χαίρομαι/δεν χαίρομαι”. Θέλω όμως να ελπίζω ότι ΑΠΑΝΤΕΣ θα συμφωνήσουν ότι οι εκλογές δεν αποτελούν κάποιου είδους μονομαχία κι ότι κάποια στιγμή τελειώνουν κι αρχίζει η νέα φάση ανα-συγκρότησης. Αλλιώς δεν είναι εκλογές στο φως, αλλά βεντέτα στο σκοτάδι.

Φοβάμαι το τίποτα
Κωστής Παπακόγκος, Πικροκέρασα

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Πολύ δράμα ρε παιδιά με το “τελειωμένο” ΠΑΣΟΚ που στις βουλευτικές του 2023 θα εξαερωνόταν από το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, έτσι δεν λέγατε; Σαν πολύ δεν ασχολείστε με το ΠΑΣΟΚ τελευταία; Εντάξει, με το Συριζα έχουν πεθάνει όλοι στο γέλιο, αλλά τελικά έχει ο καιρός γυρίσματα.

1
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx