ΣΥΝΤΑΓΗ

Brownie γλυκοπατάτας: Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες

Brownie γλυκοπατάτας: Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, Εύη Τσάκου

Το brownie γλυκοπατάτας αποτελεί μία θρεπτική εκδοχή του κλασικού brownie, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για 12 μερίδες.

To brownie γλυκοπατάτας είναι ιδανικό για τους λάτρεις του γλυκού, καθώς αποτελεί μία επιλογή χαμηλής θερμιδικής αξίας. Φτιάχνεται μόλις με τέσσερα υλικά και απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Το βούτυρο ξηρών καρπών, προσδίδει φυτική πρωτεΐνη και ω-6 λιπαρά οξέα

Ωστόσο, προσοχή στην επιλογή! Καλό θα ήταν να αναγράφεται πως είναι από 100% πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς. Το brownie γλυκοπατάτας αποτελεί μία πιο υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια! Μπορείς να αξιοποιήσεις και σαν σνακ μαζί με φρούτο ή χυμό ή και να συνοδεύσεις με αυτό το καφεδάκι σου.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ γλυκοπατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη

120 γρ βούτυρο ξηρών καρπών

80 γρ σιρόπι σφενδάμου

50 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση για brownie γλυκοπατάτας

Προσθέτεις την αλεσμένη γλυκοπατάτα σε μπολ, μαζί με το κακάο και ανακατεύεις. Προσθέτεις το σιρόπι σφενδάμου και το βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σου (Πρόσεξε να είναι από 100% πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς). Ανακατεύεις καλά και όταν το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί, το ρίχνεις σε πυρέξ που έχεις βουτυρώσει ή που έχεις βάλει λαδόκολλα.

Ψήνεις το brownie γλυκοπατάτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20′ και είναι έτοιμο!


 

Η Εύα Τσάκου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος

Σε συνεργασία με το medNutrition

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx