Με εκρηκτικά και πιστόλι ο 39χρονος Αλβανός στην Σωκράτους: Τι ερευνά η Ασφάλεια

Για τις 11 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη της επίορκης υπαλλήλου του ΕΦΚΑ

Το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛΑΣ έχει αναλάβει την εξιχνίαση της νέας υπόθεσης στην οδό Σωκράτους, όπου συνελήφθη 39χρονος Αλβανός με βαρύ ποινικό μητρώο, μαζί με πλαστική εκρηκτική ύλη, πυροκροτητές και παλιό πιστόλι Tocarev.

Η τυχαία σύλληψη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην οδό Σωκράτους, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ίσως ξετυλίξει το κουβάρι, μιας ομάδας που ετοίμαζε εκρηκτικά χτυπήματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής, εντύπωση προκαλούν στους αστυνομικούς, τα δυο κομμάτια που μοιάζουν με πλαστελίνη και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για εκρηκτική ύλη, χωρίς να έχουν λάβει απαντήσεις από την ομάδα των ΤΕΕΜ που μετέβη στο σημείο και τον ίδιο τον δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 39χρονος Αλβανός είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, είχε αποφυλακιστεί πριν 7 χρόνια ενώ το λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η 33χρονη σύντροφος του, δεν ήταν στο όνομά του αλλά σε εταιρεία leasing.

Το μπλόκο στο κέντρο της Αθήνας έγινε από τους αστυνομικούς που θεώρησαν ύποπτο το αυτοκίνητο για υπόθεση ναρκωτικών και αφού το ακινητοποίησαν και το έκαναν φύλλο και φτερό, εντόπισαν το όπλο, την εκρηκτική ύλη και τους πυροκροτητές.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ομως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο φάκελος πέρασε στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: NewsIt

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx