ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αψιμαχίες πριν την έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Αψιμαχίες πριν την έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Φορτισμένη είναι η ατμόσφαιρα στην έναρξη της συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπήρξε διαφωνία για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν το σώμα αλλά και για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας για την είσοδο στην αίθουσα.

Το ερώτημα είναι εάν θα τεθεί ζήτημα αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και εάν θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή για την απαρτία και τη λήψη απόφασης.

Ο Θανάσης Οικονόμου, από την πλευρά Κασσελάκη, έθεσε θέμα γιατί μπήκαν πριν την έναρξη στην αίθουσα της συνεδρίασης, πρόσωπα που δεν είχαν προμηθευτεί το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής. Μάλιστα υπήρξε παρεξήγηση με τον Στέλιο Παππά, ο οποίος είναι μέλος της ΚΕ δεν είχε προμηθευτεί όμως το καρτελάκι.

Η πλευρά Κασσελάκη βάζει γενικότερα το ζήτημα για το αν έχει ενημερωθεί ο κατάλογος των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις του περασμένου διαστήματος. Ο Θανάσης Οικονόμου έλεγε στους δημοσιογράφους ότι  “η γραμματεία μείωσε τον αριθμό των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από 296 σε 293”. Αυτό κατά την άποψη τους, οφείλεται στην πρόθεση να κατέβει ο απαιτούμενος αριθμός για απαρτία ή και για πλειοψηφία σε μία ενδεχομένως κρίσιμη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων και της δήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη ότι αποσύρει το εξώδικο κατά της Κεντρικής Επιτροπής. Κατόπιν τούτου οι υποστηρικτές του λένε ότι “εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης”. Όπως αναφέρουν στους δημοσιογράφους μετά την έναρξη των εργασιών, στην αίθουσα θα μείνει η Θεοδώρα Τζάκρη που τους εκπροσωπεί, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν προκειμένου να μην υπάρχει η απαραίτητη απαρτία για την συνεδρίαση και για την λήψη απόφασης.

Ο Παύλος Πολάκης απουσιάζει στην Κρήτη αλλά πρόσωπα που είναι κοντά του βρίσκονται στην συνεδρίαση, αν και δεν είναι γνωστό τι θα ψηφίσουν εφόσον τεθεί ζήτημα αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη. Στην συνεδρίαση δεν μετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση και ο πρώην γράμματος Πάνος Ρήγας.

Πάντως έξω από το ξενοδοχείο λίγα άτομα είχαν συγκεντρωθεί που σημαίνει ότι η πρωτοβουλία των οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη με τα sms είτε ακυρώθηκε είτε δεν βρήκε ανταπόκριση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx