ΣΧΕΣΕΙΣ

Εννιά πράγματα για τα οποία μετανιώνουν συνήθως οι χωρισμένοι

Εννέα πράγματα που οι χωρισμένοι θα ήθελαν να είχαν κάνει διαφορετικά

Το διαζύγιο είναι συχνά μια οδυνηρή και μεταμορφωτική εμπειρία, αφήνοντας πολλούς να αναλογιστούν τις επιλογές που έκαναν σε όλη τη διάρκεια του γάμου τους. Ενώ κάθε ιστορία διαζυγίου είναι μοναδική, υπάρχουν κοινά θέματα που αναδύονται όταν τα χωρισμένα άτομα ανατρέχουν στο τι θα ήθελαν να είχαν κάνει διαφορετικά.

Εδώ είναι εννέα πράγματα που οι χωρισμένοι συχνά εύχονται να είχαν συνειδητοποιήσει ή να είχαν χειριστεί διαφορετικά κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Ενώ ο δρόμος προς το διαζύγιο μπορεί να είναι δύσκολος, ο προβληματισμός σχετικά με τις προηγούμενες εμπειρίες συχνά οδηγεί σε πολύτιμες γνώσεις. Πολλά διαζευγμένα άτομα παίρνουν σημαντικά μαθήματα σχετικά με την επικοινωνία, τη φροντίδα του εαυτού τους και τη συνεργασία που προωθούν σε μελλοντικές σχέσεις.

Κατανοώντας τις τύψεις των άλλων, τα ζευγάρια μπορούν να εργαστούν για να αποφύγουν τις παγίδες που συχνά οδηγούν στο τέλος ενός γάμου και να δημιουργήσουν μια πιο ικανοποιητική, διαρκή σχέση.

1. Πιο αποτελεσματική επικοινωνία

Μια από τις πιο συνηθισμένες τύψεις είναι η μη αντιμετώπιση ζητημάτων όταν προκύπταν. Πολλά διαζευγμένα άτομα εύχονται να είχαν μιλήσει νωρίτερα για τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους. Η αποτελεσματική επικοινωνία θα μπορούσε να έχει επιλύσει τις παρεξηγήσεις και να δημιουργήσει ισχυρότερες συνδέσεις, αποτρέποντας πιθανώς την κατάρρευση της σχέσης.

2. Χρόνος για τη σχέση

Οι ευθύνες της ζωής, όπως η εργασία, η ανατροφή των παιδιών και οι οικιακές υποχρεώσεις, μπορούν συχνά να έχουν προτεραιότητα από την καλλιέργεια της σχέσης. Πολλοί χωρισμένοι θα ήθελαν να είχαν δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στον σύντροφό τους, να περνούσαν περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί και να κρατούσαν τη σπίθα ζωντανή με βραδιές ραντεβού, κοινά ενδιαφέροντα και συναισθηματική οικειότητα.

3. Διατήρηση της δικής τους ταυτότητας

©PIXABAY

Σε ορισμένους γάμους, ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι χάνουν τον εαυτό τους στη σχέση, παραμελώντας τα χόμπι, τις φιλίες και τα ενδιαφέροντά τους. Πολλά διαζευγμένα άτομα εύχονται να είχαν διατηρήσει μια ισχυρότερη αίσθηση του εαυτού τους, γνωρίζοντας ότι μια υγιής σχέση απαιτεί δύο άτομα που αισθάνονται πλήρη από μόνα τους, όχι μόνο ως μέρος ενός ζευγαριού.

4. Αντιμετώπιση οικονομικών θεμάτων μαζί

Η οικονομική πίεση μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή έντασης σε έναν γάμο. Μερικοί χωρισμένοι μετανιώνουν που δεν ήταν πιο διαφανείς για τα οικονομικά τους ή δεν συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα σταθερό οικονομικό σχέδιο. Το να είστε ανοιχτοί σχετικά με τις συνήθειες δαπανών, τα χρέη και τους μελλοντικούς οικονομικούς στόχους θα μπορούσε να μετριάσει το άγχος και να ενισχύσει την ομαδική εργασία.

5. Ξεκάθαρα όρια με πεθερικά ή φίλους

Τα διαζευγμένα άτομα μερικές φορές μετανιώνουν που δεν είχαν θέσει σταθερά όρια με μέλη της οικογένειας ή φίλους. Είτε επρόκειτο για παρεμβολές από πεθερικά είτε για επιρροή τοξικών φίλων, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διατήρηση καλύτερων ορίων θα μπορούσε να προστατεύσει τον γάμο τους από εξωτερικές πιέσεις.

6. Εστίαση στις λύσεις, όχι ποιος θα κερδίσει

Εκ των υστέρων, πολλά διαζευγμένα άτομα συνειδητοποιούν ότι η εστίασή τους στο να έχουν «δίκιο» κατά τη διάρκεια των καυγάδων έβλαψε τη σχέση τους. Αντί να επιδιώκουν να κερδίσουν διαφωνίες, εύχονται να είχαν επικεντρωθεί στην εξεύρεση λύσεων από κοινού, να εργαστούν ως ομάδα για την επίλυση των συγκρούσεων αντί να βλέπουν ο ένας τον άλλον ως αντίπαλο.

7. Να είχαν πάρει σοβαρά τα προειδοποιητικά σημάδια

Πολλά χωρισμένα άτομα κοιτούν πίσω και βλέπουν προειδοποιητικά σημάδια που αγνόησαν στη σχέση. Είτε επρόκειτο για έλλειψη επικοινωνίας, συναισθηματική αποσύνδεση ή επαναλαμβανόμενες διαφωνίες, τώρα εύχονται να είχαν αντιμετωπίσει αυτά τα σημάδια νωρίτερα αντί να ελπίζουν ότι θα επιλύονταν μόνοι τους με την πάροδο του χρόνου.

8. Μεγαλύτερη εκτίμηση για τον σύντροφό τους

Στη φασαρία της καθημερινής ζωής, πολλά χωρισμένα άτομα παραδέχονται ότι θεωρούσαν τον σύντροφό τους δεδομένο. Το να δείχνουν περισσότερη εκτίμηση για τα μικρά πράγματα, να εκφράζουν την αγάπη τακτικά και να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του συντρόφου τους θα μπορούσαν να είχαν ενισχύσει τον δεσμό τους και θα υπενθύμιζαν και στους δύο την αξία τής σχέσης τους.

9. Αναζήτηση συμβουλευτικής νωρίτερα

Τα ζευγάρια συχνά περιμένουν πολύ καιρό πριν ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια. Οι διαζευγμένοι εκφράζουν συχνά τη λύπη τους που δεν πήγαν σε θεραπεία νωρίτερα, είτε μεμονωμένα είτε ως ζευγάρι. Η έγκαιρη παρέμβαση από έναν θεραπευτή θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να κατανοήσουν καλύτερα ο ένας τις ανάγκες του άλλου προτού τα προβλήματα καταστούν μη διαχειρίσιμα.


 

Σε συνεργασία με τo Woman Idol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx