Παράνομο λούνα παρκ έκλεισε με παρέμβαση χαροκαμμένου γονιού – Ερωτηματικά για την αμέλεια του δήμου

Παράνομο λούνα παρκ έκλεισε με παρέμβαση χαροκαμμένου γονιού – Ερωτηματικά για την αμέλεια του δήμου

Παρέμβαση χαροκαμμένου πατέρα χρειάστηκε για να σφραγιστεί αργά χθες το βράδυ το λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης στα Γρεβενά που λειτουργούσε με μη έγκυρη άδεια του τοπικού δήμου: είχε αδειοδοτηθεί παρότι “πιστοποιήθηκε” από την εταιρεία που έκλεισε καθώς είχε πιστοποιήσει και το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου σε σκουριασμένο παιχνίδι έχασε τη ζωή του 19χρονο αγόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, το λούνα παρκ έκλεισε άρον-άρον καθώς ο πατέρας του 19χρονου πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης. Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και τελικά ο δήμος έλαβε την απόφαση ανάκλησης. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών, έχοντας πληροφορηθεί ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να πιστοποιήσει, κατήγγειλε την κατάσταση δυο μέρες νωρίτερα, και όμως δεν αντέδρασε κανείς.

Ο μαχητικός πατέρας όμως Γιώργος Καμπαϊλής είναι αποφασισμένος να μην έχει κανένα παιδί τη μοίρα του δικού του. Πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ο δήμος ενέκρινε τη λειτουργία του λούνα παρκ στις 8 Οκτωβρίου, ενώ η πιστοποίηση που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ για την καλή κατάσταση των εγκαταστάσεών του είχε εκδοθεί από εταιρεία που η λειτουργία της και η άδεια χορήγησης πιστοποίησης αναστάλθηκε από τις 7 Οκτωβρίου.

Μάλιστα η εταιρεία υποχρεώθηκε να αποσύρει ακόμα και τις πιστοποιήσεις που είχε χορηγήσει από το 2023. Ο δήμος Γρεβενών εντούτοις όταν ενοχλήθηκε από την αστυνομία, απάντησε στην αρχή ότι όλα είναι νόμιμα, επειδή στην εταιρεία απαγορεύθηκε να πιστοποιεί παιχνίδι μετά τις 10 Οκτωβρίου «οπότε προχωρήσαμε στην αδειοδότηση νόμιμα». Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα ο δήμος επειδή δεν ενημερώθηκε για την αναστολή λειτουργίας και την ανάκληση των πιστοποιήσεων.

Το σκανδαλώδες είναι ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταγγείλει ήδη πως η εταιρεία δεν μπορούσε να πιστοποιεί από τις 7 Οκτωβρίου -και όχι από τις 10 όπως υποστήριξε ο δήμος. Κατά συνέπεια δεν είχε πλέον άδεια να πιστοποιεί όταν ο δήμος ενέκρινε την άδεια λειτουργίας του Λούνα Παρκ. «Στη διαύγεια έχει αναρτηθεί απόφαση του Υπουργείου ανάπτυξης με αριθ. πρωτοκόλλου 76591-07-10-2024 όπου ανακαλείται η δραστηριοποίηση της εταιρείας που ελέγχει τον εξοπλισμό των Λούνα Πάρκ και πιστοποιεί την καταλληλότητα τους. Επίσης στο ίδιο έγγραφο ζητάει από την εταιρεία να αποσύρει όλες τις εκθέσεις ελέγχου/πιστοποιητικών που έχει χορηγήσει. Το Λούνα Παρκ στο παζάρι των Γρεβενών έχει πάρει πιστοποίηση από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο δήμος Γρεβενών φέρει μεγάλη ευθύνη που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του Λούνα Παρκ, παρά το έγγραφο που είναι σε γνώση του», κατέληγε η ανακοίνωση του κόμματος.

«Έπεσε στην αντίληψή μας, ο δήμος δεν είχε ενημέρωση, το έμαθε παραπλεύρως και τους είπαμε να το κλείσουν, εκδώσαμε αυτή την ανακοίνωση», σημείωσε μιλώντας στο Voria.gr η γραμματέας της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών και δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντάγκα. Ομως τελικά για να το κλείσει ο δήμος, έπρεπε να “τρέξει” ο πατέρας του άτυχου 19χρονου.

Πηγή: in.gr, voria.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx