Σταϊκούρας: 35 νέα λεωφορεία εντάχθηκαν σήμερα στα δρομολόγια της Αττικής

Σταϊκούρας: 35 νέα λεωφορεία εντάχθηκαν σήμερα στα δρομολόγια της Αττικής

Το αμαξοστάσιο των Αχαρνών επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας (14/10) ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς σήμερα ξεκινούν δρομολόγια επιπλέον 35 νέα λεωφορεία.

Τα εν λόγω λεωφορεία θα εξυπηρετούν περιοχές της Αττικής και ανεβάζουν σε 110 τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που έχουν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα σε περιαστιακές γραμμές.

Συγκεκριμένα, θα εκτελούν δρομολόγια σε 11 γραμμές που εξυπηρετούν τους Δήμους Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού.

Τον υπουργό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων υποδέχτηκαν ο διαχειριστής της κοινοπραξίας Παναγιώτης Μάρκελλος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιώργος Σπηλιόπουλος, καθώς επίσης και ο Σπύρος Βρεττός, δήμαρχος Αχαρνών.

Καινούργια όλα τα οχήματα

Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά από το 2009 που ανανεώνεται ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών, ενώ η παραχώρηση του συγκοινωνιακού έργου, βάσει της νέας σύμβασης με την κοινοπραξία που αναδείχθηκε από τον διεθνή οργανισμό του ΟΑΣΑ, έχει διάρκεια οκτώ έτη. Όλα τα οχήματα που θα δρομολογηθούν στις γραμμές είναι καινούργια.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ: «Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στους δρόμους Αττικής.

Σήμερα ενσωματώνονται 35 νέα σύγχρονα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορεία. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 75 που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής, αλλά και στα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Έτσι, μέχρι σήμερα ο στόλος των αστικών λεωφορείων στους δρόμους της Αττικής έχει αλλάξει. Έχει βελτιωθεί κατά 250 νέα λεωφορεία, για πρώτη φορά από το 2009, για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, προσφέροντας πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες αλλά και απόλυτη προσβασιμότητα στο σύνολο της κοινωνίας. Ο στόχος για 950 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2025 είναι απολύτως εφικτός και θα επιτευχθεί με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx